RadioBitches Awards 2011

Lifestyle door Redactie

Radio aan en lekker meezingen met de nieuwste hits op Radio 538, Q-Music of Kink FM. Maar die leuke plaatjes komen niet zomaar uit je speakers knallen. Dat is namelijk het werk van de Nederlandse dj’s. 

We horen ze wel, maar zien ze niet: radio diskjockeys. Vaak zullen we dj’s op straat niet eens herkennen! Best gek toch? Meestal zijn het mannen die de nummertjes aan elkaar praten en ons vertellen welke artiesten een hit hebben, maar ook de Nederlandse radiovrouwen zijn upcomming! Zij mogen dus ook weleens in het zonnetje gezet worden. Daarom organiseren de negen studenten van de V-Academy dit jaar voor de vijfde keer de RadioBitches Awards!

rba2011

RadioBitches... Hoe?
7 december zal deze radio awardshow plaatsvinden in Studio 21 op het Media Park in Hilversum. Elk jaar worden er awards uitgereikt: de ‘RadioBitch Award’, ‘BackstageBitch Award’, ‘NewsBitch Award’ en de ‘TalentBitch Award’. Naast deze vier ‘Bitch’ prijzen worden ook de ‘RadioBastard Award’ en de ‘Ouevre Award’ uitgereikt. Tijdens deze avond zullen er rond de 700 BN’ers aanwezig zijn en treden er verschillende bandjes en artiesten op.

rba2011

De jury
De vrouwelijke dj’s worden niet zomaar genomineerd, hier is een deskundige jury voor aangesteld die alle skills van de radiovrouwen checkt. Dit jaar bestaat deze jury uit Tineke de Nooij (zij kreeg de eerste RadioBitches Oeuvre Award in 2007), Erik de Zwart, Marjolein Dekkers, Iwan Reuvekamp, Pierre Papa en Sieb Kroeske. Een pittige jury en allen grote kenners van de muziekwereld.

De genomindeerden
Op 1 november is er bekend gemaakt welke twaalf radiovrouwen gaan strijden voor de felbegeerde RadioBitch Award:

De genomineerde RadioBitches 2011

rba

De genomineerde BackstageBitches 2011

rba

De genomineerde NewsBitches 2011

rba

De genomineerde TalentBitches 2011

rba

RadioBitch 2011: Petra Grijzen (BNR), Tuffie Vos (Omroep Max), Margriet Vroomans (TROS/KRO/Radio 4)
BackstageBitch 2011: Marlous Löffelman (Radio Veronica), Patricia van Liemt (Q-Music), Jantien van Tol (Kink FM)
NewsBitch 2011: Jasmijn van Dijk (Radio 538), Fleur Wallenburg (NOS), Hannelore Zwitserlood (Radio 538)
TalentBitch 2011: Eva Koreman (Q-Music), Ingrid Pérez (Kink FM), Sarah Ramos (Radio Decibel)

Om toch niet helemaal de mannelijk dj’s te vergeten, wordt de ‘Bitches Bastard Award’ door de genomineerde radiovrouwen toegekend aan hun favoriete radioman. En de ‘Ouevre Award’ wordt nog eens speciaal aan een genomineerde radiovrouw uitgereikt.  

De studenten van de V-Academy zijn al een paar maanden druk bezig met de voorbereidingen van de RBA 2011. Interviews, de RadioBitches, grappige momenten... Door dit filmpje geven de V-Academy studenten jullie een kleine impressie van wat er allemaal speelt rondom de Awards.

Meiden, tot en met 30 november kunnen we op www.radiobitches.nl stemmen op onze favoriete Nederlandse radiovrouwen!

Luisteren jullie graag naar de radio? En zo ja, welk station?

Door Evi