Het gouden keeltje van Birdy

Lifestyle door Redactie

Toen wij vorige week in spanning naar de finale van So You Think You Can Dance keken, kregen we bij de openingsdans meteen al kippenvel. En niet zozeer van de supergoede Anna, Meysam, Nina en Anthony, maar van Birdy.

birdy

Haar familie en vrienden kennen haar als de 15-jarige Jasmine van den Bogaerde uit Engeland. Haar achternaam is nu niet bepaald Engels. Dit komt omdat haar ouders en overgrootouders van Britse, Nederlandse en Belgische afkomst zijn. Jasmine won op haar twaalfde de Open Mic UK zangwedstrijd en met haar eigen versie van het nummer Skinny love bezorgt ze denk ik niet alleen bij ons op de redactie kippenvel. Dit nummer heeft in Nederland de Top 10 al bereikt! En klimt elke week nog plaatsjes omhoog.

birdy

Vijftien jaar en dan al zoveel talent! Wauw… Birdy heeft naast een gouden keeltje ook nog eens de piano goed onder de knie. Ze heeft op haar vierde piano leren spelen van haar moeder, die zelf ook pianiste is. Toen dit talentje net wist hoe ze haar naam moest spellen, schreef ze al haar eigen liedjes!

Wat vinden jullie van Birdy? Kende je haar nog niet, luister dan eens naar deze drie mooie nummers van haar album ‘Birdy’.

Birdy - Skinny Love

Birdy - People Help The People

Birdy - Shelter

Kan jij goed zingen en droom je ervan om later in een vol Arena te staan?

Door Evi
& (tip) lezeres Suzan