Emeli Sandé

Lifestyle door Redactie

Kennen jullie Emeli Sandé al? De Schotse liedjesschrijfster schreef eerder al voor o.a. Leona Lewis en Cheryl Cole. Twee jaar geleden tekende ze haar eigen platencontract en afgelopen zomer bracht ze haar eerste eigen materiaal uit. Heaven was een super grote hit in Engeland en nu gaat ze ook de rest van Europa veroveren!

Emeli Sande

Adele Emeli Sandé werd op 20 mei 1987 geboren in Schotland, haar moeder was Engels, haar vader kwam uit Zambia. Haar eerste liedje schreef ze op haar elfde voor een talentenjacht op school. Het was de eerste keer dat ze zichzelf als songwriter zag. Ze studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Glasgow, maar stopte in het vierde jaar van haar studie om zich geheel aan de muziek te kunnen wijden.

Emeli sande

Oh ja en dat lezen jullie goed; Emeli Sandé's voornaam is inderdaad 'Adele', het talent zit hem in de naam waarschijnlijk.. Op het moment dat Adele haar eerste hit scoorde veranderde Adele Emeli Sandé toch maar snel in Emeli Sandé, om misverstanden te voorkomen zeg maar.

Emeli sande

Afgelopen zomer bracht Emeli haar eerste solo single uit, een super grote hit in Engeland en in Nederland bereikte 'Heaven' ook al de 69ste positie. Een paar maanden geleden werkte ze samen met Naughty Boy en brachten ze het nummer 'Daddy' uit. 'Next To Me' is de nieuwste hit van Emeli en deze week kunnen we ook haar eerste album 'Our version of events' bemachtigen!

Wij zagen Emeli Sande al bij de finale van Hollands Next Top Model, hoorde haar op de radio in de ochtendshow van Giel Beelen en op YouTube beluisteren we vaak DEZE video's:

Ben je inmiddels fan geworden? Op 31 maart staat Emeli Sandé in de grote zaal van Paradiso en er zijn momenteel nog kaartjes! Het album 'Our Version of The Events' is vanaf nu ook te koop via Bol.com.

Kenden jullie Emeli Sandé al? Wat vinden jullie van haar muziek? Op de redactie staat haar album inmiddels op repeat.

Door Annemerel