Boybands

Lifestyle door Redactie

Boybands.. Al jaren trekken ze volle zalen met gillende meisjes, want ja: goede muziek en knappe jongens, dat blijkt voor ons meiden de ideale combinatie. Bandleden worden grote idolen en hangen op posters in de kamers van de ladies. Het is duidelijk: er blijven altijd boybands komen die super succesvol worden. Een klein overzichtje met de bekendste boybands van de afgelopen 20 jaar!

1990 - Take That
Take That is een boyband uit Engeland. In het begin van hun carrière hebben ze acht nummer 1 hits gehad in Engeland. In 1996 stopten ze ermee, maar bijna alle leden hebben daarna gekozen voor een solocarrière. De bandleden zijn Mark Owen, Jason Orange, Howard Donald, Gary Barlow en Robbie Williams! In 1996 kwam de band weer bij elkaar, maar zonder Robbie. In 2010 kwam Robbie Williams ook weer bij de band.

boybands 

1991 - Backstreet boys
De Backstreetboys.. een super succesvolle band. Meiden waren helemaal gek op ze! In 1991 werden de jongens bij elkaar gezocht, de eerste twee, Howie en AJ, werden gevonden in een talentenbak met foto’s. Nick Carter was pas 12 jaar, maar kwam door de audities en werd bandlid nummer 3. Kevin was 9 jaar ouder, maar ook hij kwam door de audities. Kevin stelde voor om ook zijn neefje Brian in de groep te nemen, en zo was de boyband compleet. De grote doorbraak kwam in 1993 in Amerika. Twee jaar later braken de Backstreet Boys door in Europa en de rest van de wereld met hun single  ‘We’ve Got It Goin’ On’. Tot begin 2000 scoorde ze hit na hit. Daarna was het even stil, maar sinds 2005 brachten ze weer albums uit.

 boybands

1995 – ‘N Sync
’N Sync is vooral bekend doordat Justin Timberlake lid was van de band. Vanaf half jaren ‘90 was ’N Sync een van de best verkopende bands wereldwijd, met singles als ‘I want you back’, ‘Bye Bye en Bye’ en ‘It’s Gonna Be Me’ trokken ze overal volle zalen, met natuurlijk vooral meiden.

boybands

1998 - Westlife
Westlife is een Ierse popgroep die op 3 juli 1998 werd opgericht door Boyzone-zanger Ronan Keating.  De oorspronkelijke groep bestond uit Nicky Byrne, Kian Egan, Mark Feehily, Shane Filan en Brian McFadden. In 2004 verliet McFadden de band om meer tijd met zijn gezin door te kunnen brengen en om te werken aan een solocarrière. De overige leden bleven bij de groep. Westlife heeft in het Verenigd Koninkrijk 14 nummer-één-hits weten te behalen! In Nederland was de groep 'ietsjes' minder populair, maar wij kennen ze vooral van het nummer ‘Uptown Girl’. Dit jaar houdt de band er na een afscheidstournee mee op.

boybands

2010 - One Direction
One Direction ontstond tijdens de Britse versie van X-Factor. De leden Louis Tomlinson, Niall Horan, Liam Payne, Zayn Malik en Harry Styles deden allemaal een solo-auditie. Tijdens de show zijn zij bij elkaar gezet als groep. Ze werden derde in de talentenjacht. Na X-Factor lekte hun single ‘Forever Young’ uit, die uitgebracht zou worden als ze zouden winnen. Na X-Factor tekende de groep een platencontract en publiceerden zij twee boeken, Forever Young en Dare to Dream: Life as One Direction. Hun eerste single ‘What makes you beautiful’ werd een mega hit en op 21 februari 2012 won One Direction daarvoor de Brit Award ‘British Single’. De single staat op het album ‘Up all night’.

boybands

Waren of zijn jullie ook zo'n fan van een boyband?

Door Annick