Kleding voor meiden die zichzelf te dun vinden

Fashion door Redactie

Veel meiden vinden zichzelf te dik, dat is ongeveer algemeen bekend. Maar ook veel girls lopen met het probleem dat ze zichzelf te dun vinden. Aankomen is natuurlijk De Tip, maar als dat niet lukt ? Ik geef je kledingadviezen zodat je minder dun lijkt.

* Stretchstof zit meestal heel erg aangesloten en accentueert je lichaam. Dat kun je daarom beter vermijden.

* Draag kleding die niet al te getailleerd is.

* Laagjes werken altijd heel goed. Doe bijvoorbeeld een leuk vestje of jasje over je shirtjes en bloesjes.

* Pofmouwtjes en 'gesmokte' kleding zijn ook leuke ‘breedmakers’. Let er wel op dat je niet té breed wordt!

* Als je liever een vestje aandoet (kan ook heel goed met pofmouwtjes), neem er dan een van een mooie, dikke wol, dan kun je je winterjas in het voorjaar thuislaten.        

* Neem een leuke, wijde heupbroek die je lang of driekwart draagt.

*   Als je graag rokjes draagt, kun je het beste een rokje aandoen dat tot op je knieën komt of halverwege je schenen, daardoor lijk je vaak wat breder.

* Doe geen strakke rokjes aan, die maken je alleen maar smaller.

*  Wil je bijvoorbeeld dat je heupen wat breder lijken, doe dan een leuke brede riem of een sjaaltje om, zodat daar het accent op komt te liggen.

* Met vrolijke, grote dessins in bloemen, blokken of breedtestrepen, lijk je ook breder. 

* Wil je voor de zomer graag een leuk jurkje aan, kies dan voor een wat wijder model en van stevige stof, bijvoorbeeld linnen of katoen. Dat is lekker soepel, maar heeft wel body.

* Platte schoenen, zoals gympen, maken je ook breder. Dat komt doordat je lichaamshouding anders is als je hakken draagt. Dan lijk je langer en dus smaller.