Lifestyle

Chicklit-report: Air Babylon

Titel: Air Babylon

Auteur: I. Edwards-Jones & Anonymus

Prijs: € 11,95 bij Bruna

Samenvatting: Lees alles wat je altijd al wilde weten over de luchtvaartindustrie: over chagrijnige stewards die drankjes met laxeermiddel uitdelen, verwende vips, zeurende zakenmannen en de do's-and-don'ts om een plek in de business class te bemachtigen. Met tot slot natuurlijk het antwoord op de vraag: hoe veilig ben je zelf eigenlijk in de lucht? In Air Babylon wordt de luchtvaartindustrie flink onder de loep genomen.

Mening: Afgelopen vakantie heb ik Hotel Babylon en Fashion Babylon (van dezelfde schrijver als deze) gelezen. Het concept van de boeken is hetzelfde: een bepaald anoniem persoon (toepasselijk genaamd "Anonymus") gaat een bepaalde branche in, in dit boek dus de vliegbranche, en leert daar alle ins & outs kennen. De roddels, de geniepige facts, weetjes over beroemdheden... Kortom: alles wat je achter gesloten deuren te weten komt.
Dit concept vond ik bij de vorige boeken al ontzettend leuk (naast origineel ook nog heel erg mooi uitgewerkt), dus ik was erg benieuwd hoe Air Babylon zou bevallen.

En ik moet zeggen: dit boek is weer net zo leuk als de andere twee. Op elke bladzijde staan weer leuke feitjes, waarvan je denkt: "die moet ik doorvertellen!". Je leert dingen te weten over vliegtuigen, stewardessen en klanten die zó verrassend en vooral hilarisch zijn. Echt een boek om mee te nemen op vakantie en in één ruk uit te lezen. Zorg wel dat je nog terug durft als je met het vliegtuig gaat....

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved