Fashion boeken

Lifestyle door Redactie

Ben je dol op mode en vind je lezen te gek? Check dan deze fashion boeken. Informatief, mooi en ze staan natuurlijk super in je kast of opgestapeld op een tafeltje!

The power of fashion door J. Teunissen & Jan Brand. Te koop voor € 39,95.

Dit is de Engelstalige editie van de luxueuze catalogus bij de tentoonstelling '6+. Antwerpse Mode in het Vlaams Parlement'. Het boek schetst de geschiedenis van de Antwerpse modeacademie, die in 1963 werd gesticht door Marijke Prijot, in een tijd waarin Vlaanderen nog niets betekende op het vlak van mode. Eind jaren '80 verwierf de academie een plaats in de modewereld met de Antwerpse Zes (Dirk Bikkembergs, Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Dirk Van Saene, Walter Van Beirendonck en Marina Yee).

Fashion & Accessories, ook door J. Teunissen & Jan Brand. Te koop voor € 34,95.

Verslaafd aan mode door Guillaume Erner. Niets is erger dan de jurk dragen die de buurvrouw ook draagt. Als het op kleding aankomt willen we ons onderscheiden van anderen. We willen absoluut origineel zijn en tegelijkertijd onderwerpen we ons vrijwillig aan de uniformiteit van de laatste mode. Dat is de paradox van de fashion addict. Wie bepaalt de trends en hoe worden ze overgenomen door het grote publiek? En hé, waarom laten we ons dat slaafse navolgen van trends eigenlijk welgevallen? Want er is maar één iemand die ons ertoe kan dwingen de mode te volgen, en dat zijn wij zelf! Verslaafd aan mode? geeft antwoord op al die vragen en is een verhelderend boek over de fascinatie die uitgaat van modemerken, over couturiers als supersterren en de straat als laboratorium van de mode, over pornochic, Viktor&Rolf en andere modetycoons uit de Lage Landen en over Antwerpen als verplicht bedevaartsoord voor de club van fashionista's. Kortom, Erner showt ons zijn collectie van observaties rond het thema: hoe wij ons een identiteit laten aanmeten in Parijs, Amsterdam en de rest van de wereld. Kost € 18,95

The Nylon Book of Global Style. Een Engels boek vol streetstyle! O.a. bij Bol.com te koop voor € 21,99. ISBN: 0789315017

Boke "Gothic and Lolita" over de Japanse Harajuku streetstyle. Met hééél veel foto's! Te koop voor  € 18,99.

In "De essentie van stijl" neemt Frankrijk-deskundige Joan DeJean je mee naar de geboorte van de haute couture, de nacht waarin de champagne werd uitgevonden en het ontstaan van de mode-industrie. Ze schrijft met een aanstekelijk élan en met veel kennis van zaken. Het boek kost € 24,90.

New York downtown style, een boek over de kledingstijl van echte New Yorkers! Kost € 10,-.

Wat willen we nog meer: een heel boek gewijd aan... handtassen! Kost € 14,99.

Alles over het heden en verleden van de wereld die mode heet. Hier staan echt álle namen, merken, stijlen & begrippen in! Kost maar € 7,99... ISBN: 9036620333.