Het geweldige boek voor meisjes

Lifestyle door Redactie

Ik heb net een superleuk boek in de boekwinkel ontdekt: "Het geweldige boek voor meisjes" van Rosemary Davidson & Sarah Vine bij uitgeverij Unieboek.

Okee, de titel klinkt misschien afgezaagd, maar het is écht een leuk boek. Het ziet er lekker ouderwets & kitscherig uit, met van die tekeningetjes die wel uit de jaren veertig/vijftig lijken te komen.
Er staan een heleboel tips in voor meisjesdingen; spelletjes, recepten, trucs, keukengeheimen en nog veel meer. Sommige oud, sommige nieuw en sommige bekend, maar vergeten. Van hoe je met naald en draad moet omgaan tot de kunst van het epileren, grappige dingen voor op school en het recept voor de ultieme wentelteefjes.

Enne, meisjes blijven meisjes. Tegenwoordig weten ze dan misschien alles af van internet en kunnen ze honderd woorden per minuut sms'en, iedere meisje loopt (nog steeds) warm voor lekker tutten voor de spiegel, taart of koekjes bakken en eigenhandig versiering in elkaar knutselen. Het geweldige boek voor meisjes is juist NIET hip of trendy, maar heerlijk knus en romantisch!

Jammergenoeg is het niet zo goedkoop - € 22,50 - maar misschien kun je het als cadeautje vragen?