'Lieve Léonie'

Lifestyle door Redactie

Een tijdje geleden hoorde ik over het boek “Lieve Léonie". Een boek over hoe je jezelf kunt ontwikkelen - vooral als je nog een jonge tiener bent. Maar wat bleek: het was geen suf zelfhulpboek, maar een leuk boek in romanvorm!

Het boek is namelijk in de vorm van een luchtige, maar wel diepgravende briefwisseling tussen een tante en haar nichtje. Het nichtje is bezig zichzelf te ontwikkelen en echt haar 'ware ik' te ontdekken. In de brieven helpt haar tante daarmee.

Het boek schrijft niet voor wat je moet doen maar geeft veel tips en praktische aanwijzingen om op je eigen manier je weg te vinden. Zo is er een EHBO-lijstje voor het geval je het echt even niet ziet zitten, maar ook tips voor het uitvinden van wat je wilt en voor het omgaan met obstakels op je weg.

Voor wie is dit boek bedoeld?
Het boek is voor iedereen die wel eens met problemen worstelt en graag de dingen zelf oplost. Het biedt een spiegel en een zelfreflectiesysteem en vooral een vriendelijke, aanmoedigende stem. Dit boek stelt je vragen die zeer uitdagend zijn maar je was vergeten om jezelf de vragen te stellen. Hoeveel ‘fun’ is er in je leven? Hoeveel rust neem je en waarom niet? Hoeveel tijd neem je om te genieten? Hoe gelukkig mag je zijn?

“Lieve Léonie”  is te bestellen via www.lieveleonie.nl en te koop bij de boekhandel voor €17,50.