Lifestyle

Boeken uit de Life-reeks

Op zoek naar een niet te dik boek voor een boekbespreking (geen literatuur)? Kies dan voor een boek uit de Life-reeks. Deze reeks bestaat uit ongeveer dertig boeken van verschillende met uiteenlopende onderwerpen. Liefde, avontuur, vriendschap, reizen, tienerzwangerschap, loverboys…

De meeste van deze boeken tellen ongeveer 130 pagina’s. Er zijn er natuurlijk ook die wat dikker zijn; het maximum is 200 pagina’s. Ze lezen dan ook erg vlot. Als je een beetje doorleest, heb je een boek binnen een paar uur uit. De moeite waard dus!

Nog een voordeel: de prijs, die is ook niet te hoog. De meeste boeken variëren tussen 9,95 euro en 11,75 euro. Natuurlijk kun je deze boeken ook gewoon in de bieb vinden!

Op deze site vind je een overzicht met alle boeken uit de reeks. Hier kan je ook telkens een fragment uit het boek lezen. En je vindt er de prijs en het aantal pagina’s terug.

Zelf ben ik dol op deze boeken. Want ze zijn erg handig om mee te nemen aangezien ze iets kleiner zijn van formaat. Ik heb dan ook de meeste boeken uit de reeks al gelezen. En ik lees ze ook steeds opnieuw.

Even paar boeken uit de reeks:

Afscheidsbrief – Bobje Goudsmit (144 pagina's  –  ISBN: 9789025108281 - € 11,30)

 Marit krijgt een uitnodiging om de verjaardag van Anicke te vieren, haar beste vriendin. Maar hoe kan dat nou? Want Anicke is toch al twee jaar dood... Aarzelend besluit Marit een brief te schrijven, waarin ze uitlegt waarom ze niet wil komen. In haar brief wordt het verleden stukje bij beetje weer opgerakeld. En dat doet pijn.

Babylove – Gonneke Huizing (128 pagina's - ISBN: 9789025110215 - € 9,95)

Kim is met de hele klas op werkweek in Parijs geweest. Een superleuk reisje, vooral omdat haar vriend Robin er ook bij was. Eenmaal thuis is de werkelijkheid heel wat minder romantisch: Robin gaat op reis en Kim heeft een vakantiebaantje in een verzorgingstehuis. Ze mist Robin vreselijk - en wat is dat werken zwaar! Zou ze daarom steeds zo moe zijn? Maar als ze door haar moeder naar de dokter gestuurd wordt, krijgt ze de schrik van haar leven: ze is zwanger. Ondanks alle emoties weet Kim meteen dat ze het kindje wil houden. Maar tegen welke prijs? 

Verboden te zoenen – Gonneke Huizing (128 pagina's - ISBN: 9789025110390 - € 9,95)

Verboden te zoenen, verboden iets mee te beginnen - eigenlijk zou het gewoon verboden moeten zijn dat er zulke leuke leraren bestaan. Berber verzet zich uit alle macht tegen het heftige gevoel dat tegelijk zo verslavend is. Ze wil niet verliefd worden op Djanno, de nieuwe leraar Nederlands. Ze kan haar energie beter besteden aan andere dingen, haar hockeytraining bijvoorbeeld, want ze wil absoluut in de selectie blijven. Toch kan ze zich niet losmaken van de gedachte dat Djanno haar ook leuk vindt en ze neemt een riskant besluit.

Door Jessica

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved