Lifestyle

Waargebeurde verhalen

In de vakantie heb ik eindelijk tijd genoeg om de boeken te lezen die ik wil. Mijn lijst met de boeken die ik dit jaar nog zou willen lezen is dan ook erg groot. Ik vind het dan leuk om waargebeurde verhalen te lezen. Deze zijn vaak erg aangrijpend maar bijzonder goed geschreven en dus zeker de moeite waard om te lezen.

Merel van Groningen – Misleid: gevangen in het web van een loverboy

Merel van Groningen schrijft dit boek onder een pseudoniem. Merel raakt via een vriendin in contact met Mik, een 26-jarige man waar Merel stilaan verliefd op wordt. Wat ze niet weet is dat hij een loverboy is. Ik vond het echt een goed boek. Merel van Groningen heeft een heel goede schrijfstijl die aanzet tot verder lezen. Een echte aanrader dit boek. Je leest het op minder dan een dag uit. Tip: Intussen schreef ze nog een ander boek over haar ervaringen: In mijn onschuld.

Sabine Dardenne – Ik was twaalf en ik fietste naar school

Dit boek zal bij iedereen wel bekend zijn, al dan niet gelezen. Sabine Dardenne is het meisje dat op twaalfjarige leeftijd door Marc Dutroux werd ontvoerd en verkracht. In dit boek vertelt ze hoe deze nachtmerrie begon en hoe het, na 80 dagen gevangen te zijn, afliep.

Ann Neelen - Fien: zo jong en al zoveel te vertellen


Ann Neelen en haar man verloren hun tweejarig dochtertje Fien die leed aan een zeldzame stofwisselingsziekte. Ze vertelt over Fiens strijd tegen haar ziekte die ze jammer genoeg niet kon overwinnen. Een mooi geschreven boek dat je toch wel aan het denken zet. De opbrengst van dit boek gaat integraal naar de VZW Serafien, speciaal opgericht na Fiens dood. Meer info over het boek en andere vind je op http://serafien.wordpress.com/

Maria Mosterd – Echte mannen eten geen kaas: vier jaar in handen van een loverboy
Over dit boek zijn de meningen een beetje verdeeld. De ene vindt het goed de andere wat minder. Zelf had ik er veel van verwacht, maar viel het boek me toch nogal tegen. Het verhaal op zich is natuurlijk spannend en meeslepend doordat het waar gebeurd is, maar de schrijfstijl bevalt me echt niet. Tip: Ook haar moeder Lucie Mosterd, schreef een boek over dit hele gebeuren: Ik stond laatst voor een poppenkraam.

Justine - De ochtend waarop ik besloot niet meer te eten: een persoonlijk verhaal over leven met anorexia en boulimia

Justine wordt op school gepest om haar gewicht en ook haar ouders prenten haar goed in dat ze best wat zou mogen afvallen. Daarmee begint het gevecht van Justine tegen de kilo’s, waarin ze te maken krijgt met zowel anorexia als boulimie. Het boek vertelt niet alleen maar het verhaal van een meisje dat wil afvallen maar ook krijg je een heel overzicht te lezen over haar gevoelens die blijven schommelen.

Neem ook eens een kijkje op www.bewogenvrouwenlevens.nl. Hier vind je nog andere titels terug.

Door Jessica

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved