Modeboeken

Lifestyle door Redactie

Stylingadvies van Victoria Beckham en Rachel Zoe en een kijkje achter de schermen in de modewereld: als je van lezen én mode houdt zijn dit boeken die je absoluut gelezen moet hebben. Daarnaast zijn het ook nog eens leuke cadeautjes om te geven of krijgen voor verjaardagen of de aankomende feestdagen.

Style A to Zoe: The Art Of Fashion, Beauty & Everything Glamour
Door Rachel Zoe

Rachel Zoe is verantwoordelijk voor de outfits van bijna iedere it-girl in Hollywood. Zo heeft ze de styling gedaan van onder andere Nicole Richie, Mischa Barton, Lindsay Lohan, Eva Mendes en Cameron Diaz. In haar Boek ‘Style A to Zoe’ kom je niet alleen achter haar styling geheimen, ook vertelt ze hoe je je eigen persoonlijke stijl kunt ontwikkelen. En daar is helemaal geen Hollywood-budget voor nodig. Zelfs met het laagste banksaldo kun je er volgens haar uitzien als een celeb. Naast vele tips staan zijn er ook interviews in het boek te vinden met modegrootheden als Donatella Versace en Micheal Kors en nooit eerder gepubliceerde foto’s van haar cliënten.

The Style Strategy: A Less-Is-More Approach To Staying Chic And Shopping Smart
Door Nina Garcia

Waarschijnlijk kennen de meesten van jullie Nina Garcia vooral als jurylid van de Amerikaanse versie van Project Catwalk. Daarnaast was zij tot voor kort fashion director bij de Amerikaanse Elle, maar inmiddels is ze overgestapt naar Marie Claire. Voorheen schreef zij ook al twee boeken met stylingadvies, genaamd The Little Black Book of Style en The One Hundred. En nu is haar derde boek uit, The Style Strategy. In het boek staan drie vragen centraal: Wat heb ik? Wat heb ik nodig? Wat wil ik? Volgens Nina kun je heel wat geld besparen door eerst deze drie vragen te beantwoorden voordat je besluit een item te kopen. Ook noemt zij het boek “een praktische gids voor het ontwikkelen van een benijdenswaardige garderobe”. Het boek is nog niet overal in Nederland verkrijgbaar. Op Amazon.com kun je het wel al bestellen, bij Bol.com kan het alleen nog gereserveerd worden. Vanaf 1 november is het boek ook daar beschikbaar.

That Extra Half An Inch: Hair, Heels and Everything in Between
Door Victoria Beckham

Ondanks dat Victoria Beckham naar eigen zeggen nog nooit een boek gelezen heeft (de reden: te weinig tijd), heeft ze er twee jaar geleden samen met modejournalist Hadly Freeman zelf eentje geschreven. In het boek vertelt Victoria wat volgens haar wel, maar vooral ook niet kan op modegebied. Zo keurt zij bijvoorbeeld kanten bh’s af en zouden flatjes onder een skinny jeans je eruit laten zien alsof je van de golfclub komt. Ook in dit boek zijn interviews met ontwerpers te vinden (onder andere Roberto Cavalli, Domenico Dolce en Stefano Gabbana) en heb je volgens de schrijfster heus geen eindeloos banksaldo nodig om er stylish uit te zien.

 

Fashion Babylon
door Imogen Edwards-Jones

In tegenstelling tot de bovenstaande boeken is dit een echt leesboek. De schrijver geeft je met behulp van geheime informanten een kijkje achter de schermen van de mode-industrie. Alle vooroordelen en mysteries uit het wereldje komen aan bod: Gebruiken modellen echt zoveel drugs? Wie heeft er nu echt de macht in deze keiharde wereld? Waarom is dat ene jurkje 3000 euro en het andere maar 30? Ook wordt er zes maanden lang een fictieve ontwerpster gevolgd tijdens haar werk. Het boek staat daarnaast vol met echte anekdotes (bijvoorbeeld over Kate Moss) cijfers en onthullende feiten. De BBC is inmiddels bezig met de verfilming van het boek. De zesdelige serie zal Material Girl gaan heten en schijnt volgens insiders nog leuker te zijn dan Gossip Girl.

 

Michelle Style: Michelle Obama, First Lady, Fashion Icon: What Mrs. O Knows about Style, Shopping And The Perfect Shoes
Door Mandi Norwood

Sinds Barack Obama tot president van Amerika is verkozen, is ook zijn vrouw wereldberoemd geworden. De First Lady wordt vooral bewonderd om haar gevoel voor stijl en dat is precies waar dit boek over gaat. Elk hoofdstuk bevat een ontwerp van een outfit die zij droeg, foto’s van Michelle en een verslag van het evenement waarop de outfit gedragen is. Daarnaast geeft zij advies over wat naar welke gelegenheid gedragen kan worden en staan er ontwerpen van haar favoriete designers in het boek. Achterin staat ook nog een gids van haar favoriete merken op alfabetische volgorde en waar deze te vinden zijn. 

Model As Muse: Embodying Fashion
Door Harold Koda & Kohle Yohannan

Ondanks dat je tegenwoordig  na het winnen van een modellenwedstrijd op tv al wordt gebombardeerd tot hét nieuwe supermodel, zijn er maar weinig modellen die deze titel jaren vast weten te houden. Dit boek beschrijft de opkomst van de échte supermodellen vanaf 1940 tot de huidige Kate Moss en de invloed die zij hadden en hebben op modeontwerpers, stylisten en fotografen. Daarnaast komen ook de grote modehuizen en ontwerpers komen per decennia aan bod met foto’s en ontwerpen van hun collecties. In The Metropolitan Museum of Art in New York was tevens een tentoonstelling met dit thema te zien van 6 mei tot 9 augustus dit jaar.

Tip: vaak kun je op marktplaats.nl veel boeken vinden in een nog zeer goede staat maar voor een stuk lagere prijs! En ook bij Bol.com zijn van veel boeken tweedehands versies te koop.

Door Britte