Carry Slee - Ooggetuigen

Lifestyle door Redactie

Girlscene member Jessica leest veel boeken, en recenseert daarom voor Girlscene af en toe haar favoriete exemplaren. Dit keer: Ooggetuigen van Carry Slee!

Bestel 'm hier! (zonder verzendkosten)

Het verhaal

Frank en Olga zijn getrouwd maar bedriegen elkaar. Ze hebben een zoon, Ruben. Frank is makelaar maar de zaken staan er niet goed voor. Hij neemt dan ook elke kans aan om wat winst te maken zodat hij zijn gezin wat meer luxe kan bieden. Dat er ergens iets scheelt met hun zoon Ruben, hebben ze wel door. Maar ze komen er pas na een tijd achter dat Ruben gepest wordt. Op een dag gaan ze wel heel erg ver met pesten. Met drastische wendingen tot gevolg.

Peter is conciërge op diezelfde school en heeft meermaals gezien dat Ruben gepest werd maar had er zijn eigen redenen voor om niemand hiervan op de hoogte te brengen. Dit geheim draagt hij met zich mee en het is niet het enige geheim dat hij heeft.

Victor is vader van Lars, degene die Ruben pest op school samen met zijn vrienden. Hij bezit enkele discotheken en heeft nog meer plannen. Hij heeft zeker geen schrik voor louche zaakjes.
Hij gaat een deal aan met Frank, maar deze heeft totaal niet door dat Victor niet meteen het beste met hem voorheeft , wat ervoor zorgt dat hij zijn compagnon van zijn makelaarskantoor kwijtraakt.

Nicole is getrouwd met Sjoerd maar bedriegt hem met Tom, wat zorgt voor spanning en discussie zowel met Sjoerd als met Tom. Ze heeft een dochter, Natascha, die een jaar geleden aangereden werd bij het treinspoor en daardoor verlamd is en in een rolstoel zit. Nog steeds weten ze niet wie Natascha aangereden heeft.

Mijn mening

Het leuke aan dit boek is dat het verhaal door de ogen van vijf verschillende personages wordt verteld. Dat zorgt voor voldoende afwisseling. Het is helemaal geen grappig boek, maar eerder een wat serieuzer boek met thema’s als overspel, pesten, … Dit vind ik persoonlijk het beste van haar boeken voor volwassenen. Zeker de moeite waard om te lezen, zeker als je haar jeugdboeken ontgroeid bent.

Over Carry Slee

Carry Slee werd geboren in Amsterdam in 1949. Verschillende van haar jeugd- en kinderboeken werden meermaals bekroond met prijzen. Carry Slee schrijft niet enkel jeugd- en kinderboeken maar ook romans voor volwassenen. Haar debuutroman was Moederkruid. En pas verscheen haar eerste boek voor een nieuwe doelgroep: Bangkok boy. Hiermee wil de ze jongeren bereiken die haar jeugdboeken ontgroeid zijn, maar nog niet klaar zijn voor haar romans.

Door Jessica