Elizabeth Noble - Het weekend ABC

Lifestyle door Redactie

Het verhaal
Nathalie is net gedumpt door haar vriend wanneer ze op oudejaarsavond haar jeugdvriend Tom terug tegenkomt. Tom is al langer verliefd op haar en laat dit ook weten aan Nathalie. Maar deze is ervan overtuigd dat er geen relatie inzit voor hun twee. Tom wil haar kost wat kost wat kost overtuigen van het feit dat ze perfect bij elkaar passen en bedenkt dan een plan.
Hij en Nathalie zullen 26 weekend met elkaar doorbrengen. 26 weekend voor de 26 letters in het alfabet. Ze mogen elk om beurt een weekend zelf organiseren die past bij de bijbehorende letter uit het alfabet. Tom weet zeker dat Nathalie na de 26 weekends eindelijk tot inzicht komt. Maar dan komt ineens ook nog haar ex opduiken. De grote vraag is natuurlijk of Nathalie overtuigd zal raken van hun voorbestemde liefde.

Mijn mening
Wat bijzonder aan het boek is, is het feit dat er ook nog anderen een “hoofdrol” spelen. Sommige hoofdstukjes zijn namelijk besteed aan Nathalies ouders die een crisis in hun huwelijk meemaken. Maar toch blijven Tom en Nathalie dé figuren uit het boek. Je moet er eerst eventjes inkomen, maar eens je begint bij de letter A leest het boek vlot door. Natuurlijk is het ene hoofdstuk al wat beter geschreven dan het andere, maar toch vond ik het een leuk boek. Niet het allerbeste dat ik ooit gelezen heb, maar wel een aanrader.

Over Elizabeth Noble
Elizabeth Noble werd in Buckinghamshire geboren in 1968. Aan de universiteit van Oxford studeerde ze Engelse taal- en letterkunde. Ze werkte bij verschillende uitgeverijen maar is fulltime schrijfster geworden na het verschijnen van haar debuutroman. Andere boeken die Elizabeth Noble schreef zijn: Wat ik mijn dochters nog wil vertellen,  De Tenko Club en De leesclub.

Door Jessica