Boek van het Jaar 2009

Lifestyle door Redactie

In december 2009 hield de website Chicklit.nl hun jaarlijkse Boek van het Jaar verkiezing! En de uitslag is nu dan ein-de-lijk bekend!

Het afgelopen jaar is er op Chicklit.nl elke maand een boek uitgekozen als Boek van de Maand. Deze 12 titels waren genomineerd en maakten kans om als Boek van het Jaar 2009 te worden benoemd.

Het stemmen ging als een trein! Bijna 1300 (!!) stemmen zijn er uiteindelijk binnengekomen. In het begin leek het erop dat Sophie Kinsella haar derde overwinning op een rij zou gaan behalen. Meteen al nam zij een grote voorsprong en niets leek dat te kunnen veranderen. Totdat er concurrentie van eigen bodem om de hoek kwam kijken. Klatergoud van Franke van Hoeven nam een flinke inhaalslag en even leek het een verloren strijd voor de koningin van de chicklit. Maar in de allerlaatste dagen kroop het aantal stemmen voor Wat spook jij uit? toch langzaam naar boven en blijkt Sophie Kinsella wederom onverslaanbaar.

De uitslag liegt er niet om: met 16,37% heeft Sophie Kinsella deze strijd gewonnen, op de voet gevolgd door Franke van Hoeven, welke met 15,22% een solide tweede plaats heeft weten te behalen. Boeken van Nederlandse bodem hebben een topjaar gehad, zo blijkt. Want ook Astrid van Harrewijn en Chantal van Gastel prijken in de TOP-5 van meest favoriete boeken uit 2009!  

Lees de volledige uitslag van het Boek van het Jaar 2009 op www.chicklit.nl.