Marja Baseler - Over leven en dood

Lifestyle door Redactie

Vandaag verschijnt "Over leven en dood", een boek voor jongeren over afscheid nemen en loslaten. Het is heel mooi en kleurrijk vormgegeven en het boek bevat veel tips, interviews met jongeren en informatie.

In het boek komen o.a. de zusjes Mariska (13) en Anouk (11) uit Maastricht aan het woord over het verlies van hun vader, twee jaar geleden.

Het verlies van een naaste is in ieders leven een ingrijpende gebeurtenis. Hoe kom je daar ooit overheen? Jongeren hebben het vaak extra moeilijk. Meer dan bij kinderen en volwassenen hebben jongeren de neiging om voor pijn en verdriet weg te lopen en zich terug te trekken. Wat gebeurt er allemaal voorafgaand aan en tijdens een begrafenis en crematie? Hoe verloopt een rouwproces? Op deze, en vele andere vragen geeft dit boek antwoord. Het geeft jonge mensen waardevolle tips om deze verdrietige periode in hun leven door te komen.

Over de schrijfster
Marja Baseler (1959) woont in Utrecht. Ze schrijft voornamelijk informatieve boeken voor kinderen. Voor dit boek heeft zij vele jongeren gesproken die een naaste hebben verloren, onder wie de zussen Mariska en Anouk uit Maastricht.

Het boek kost € 14,50. Bestel het boek hier! (zonder verzendkosten)