Lifestyle

Moorddossier

Wie van Baantjer, CSI en spannende boeken houdt heeft er iets nieuws bij: Moorddossier. Het is een soort boek waarbij je zelf een moord moet oplossen. Maar je krijgt echt een pak vol bewijzen: van oude krantenknipsels tot bierviltjes met tekens... heel spannend!

Het verhaal gaat als volgt:
Op 16 februari 2009 stierf de onderzoeksjournalist Remus van Hout onder verdachte omstandigheden. Hij liet alle dossiers waar hij zich de afgelopen decennia op had gestort na aan zijn neef Koen van Hout.
Dit dossier betreft een moord die door de politie niet opgelost kon worden. Remus van Hout liet zich niet tegenhouden en beet zich in de case vast. In zijn eentje ontmaskerde hij de moordenaar van de hoogbejaarde en puissant rijke biermagnaat Arnold Eik.
Dit is een bijzonder document. De moordzaak leest als een spannend detectiveverhaal en geeft een fascinerend inzicht in de werkwijze, de denkwereld en het milieu van de misdaadjournalist. In het dossier zijn alle elementen aanwezig om de zaak op te lossen zoals Remus van Hout dat deed.
Realistisch dossier

-

Het dossier ziet er superrealistisch uit, alsof het zo van het politiebureau komt met de originele aantekeningen van de onderzoeker er nog in. Dit boek bevat echte bewijsmaterialen als een bierviltje, thee, poedersuiker, foto's, etc. en bestaat uit verschillende papiersoorten, zoals kladblokpapier, printerpapier, verkreukt papier, gedeeltelijk verbrand papier en briefpaper. Pluis door echte politierapporten, autopsierapporten en analyserapporten. Alle details, restaurants, personen, politieke partijen, namen etc. kloppen met de realiteit.

Met dit boek krijg je een exacte kopie van dit dossier in handen. Kun jij op basis van de gegevens in dit dossier de moordenaar ontmaskeren?

Het 'boek' (maar zo kun je het niet echt noemen) is te koop voor 29,95, onder andere hier. Ik heb het zelf ook gekocht en aan mijn vader cadeau gegeven. Het zag er echt heel erg cool uit, met zelfs papiertjes die verbrand waren en zakjes met stofjes enzo. Voor de echte speurders, dus!

-

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved