E Readers

Lifestyle door Redactie

Je hebt het vast al in de krant gelezen of op de televisie gezien. Er is nu een nieuwe vorm van lezen: de ''E Reader''. De E Reader is veel lichter dan een boek, je hoeft geen bladzijdes om te slaan en je kunt het overal mee naartoe nemen zonder dat het veel ruimte in beslag neemt. En je kunt er extreem veel boeken in opslaan... Digitaal lezen, dus!

Het is heel gemakkelijk te gebruiken. Je koopt hem in de winkel, vervolgens download je het boek dat je wilt lezen, dan staat het er binnen een paar minuten op en kun je beginnen met lezen. Je kan kiezen tussen een touch editie (waarbij je dus het scherm aanraakt) of een gewone editie (waarbij je een toetsenbord hebt). Wanneer je een woord in het boek niet kent, kun je het opzoeken in de E Reader en krijg je meteen een woordenboekje te zien. De E Reader heeft een speciaal beeldscherm, daarom blijft -ie duidelijk te lezen in het zonlicht. Bijvoorbeeld als je ermee op het strand ligt!

Op de meeste readers zit flink wat geheugen, waarop je honderden en soms zelfs duizenden boeken kunt opslaan. Vaak kun je het geheugen ook nog zelf uitbreiden.

Oja: de boeken zijn niet gratis te downloaden (in ieder geval, echte bestsellers niet) maar zijn wel veel goedkoper dan gewone papieren boeken.

Er zijn heel veel soorten E Readers van allerlei merken: van Sony tot Bebook. Je vindt E Readers bij de elektronicazaak, of je kunt ze online bestellen bij Bol.com of Dixons.nl!

Door Shelley