Susan Smit - Vloed

Lifestyle door Redactie

Het nieuwste boek van Susan Smit heet 'Vloed'. Dit keer geen gezellige weglees-roman of heksenboek, maar een supermooi historisch verhaal, gebaseerd op het ware verleden van Susan's familie!

Het verhaal...

Noordwijk, 1899. Adriana van Konijnenburg weigert haar eerste huwelijksaanzoek. Liever zit ze te lezen of te schrijven, zoals haar vroegere speelkameraadje Henriëtte Roland Holst. Haar vader, hotelier en reder, verandert het vissersdorp in een mondaine badplaats door badkoetsjes op het strand te zetten en een badhotel te beginnen.
Als Adriana liefdadigheidswerk doet in een clubhuis voor vissers ontmoet ze Jacob, een jonge visser op wie ze verliefd wordt. Het verschil in klasse is groot en de verhouding strandt. Ze stort zich op haar poëzie en laat zich schaken door een ober die in een van de hotels werkt, een charmeur en bastaardkind van Willem III.
Ze wordt onterfd en verbannen uit Noordwijk, maar kiest vol overgave voor de liefde, alsof ze alsnog de juiste keuze wil maken. Jaren later, als ze inmiddels moeder is, levert ze de grootste strijd van haar leven om terug te keren...

-

Mijn mening

Ik heb dit boek onlangs gelezen en hoewel het niet meteen 'lekker wegleest', grijpt het je wel echt aan. Het is een prachtig verhaal, en nog mooier opgeschreven door Susan Smit. Erg goed! Het is echt een boek over liefde en hoe deze jarenlang kan standhouden, ondanks allerlei zware gebeurtenissen. En daarnaast is het erg interessant om te lezen over de Nederlandse geschiedenis en hoe Noordwijk er rond 1900 uit zag. Aanradertje!

Het boek is te koop voor € 18,90, onder andere hier.