Boven in de stad - Liedewij Loorbach

Lifestyle door Redactie

Woon je in een stad en wil je het balkon of het dakterras in een groene oase omtoveren? Dan is dit boekje zeker geschikt voor jou, je ouders en je familie!

Liedewij Loorbach was jarenlang journaliste bij ‘Het Parool’. Daar schreef ze vooral over de jongerencultuur. Toen Liedewij op zoek ging naar een boekje waarin ze kon lezen hoe ze van haar smalle balkonnetje een waar paradijsje kon maken, was er niets te vinden. Er zijn genoeg boeken over tuinieren, maar niets bruikbaars voor kleine pittoreske balkons van twee vierkante meter. Op dat moment besloot Liedewij zelf een boek te gaan schrijven waarin haar bevindingen terug komen.

Het boek behandelt de basisregels van tuinieren. Tussen de tips en trucs door vertelt Liedewij je belangrijke feiten die je gewoon moet weten, zoals hallucinerende werking van de klimmende winde en de mysterieuze bijensterfte!

‘Ik heb bruine vingers en wil groene. Tuinboeken en tuintijdschriften die ik daarvoor inkeek, waren opgemaakt in ranke, zwierende lettertypes gedrenkt in spruitjesgeur, vol met tips als: ‘Het is ook enig om een pindaslinger op te hangen.’ Of ze gingen meteen de diepte in begonnen met een boodschappenlijst voor de beginnende tuinier met daarop zaken als een hydrometer, een kweekkast en drie snoeischaren. Het eerste is ergerlijk, het tweede is onzinnig. Tuinieren kun je ook met je handen en een paar euro. Dit boek is bijzonder geschikt voor de stadse tuinier met bruine vingers en groene ambities. Voor wie zijn opslagplek voor bierkratten en vuilniszakken wil veranderen in een groene oase’, aldus Liedewij.

Lijkt ‘Boven in de stad’ je een leuk boek en wil je er meer over weten, kijk dan eens op haar site. En ben je helemaal enthousiast geworden, dan kun je het voor € 15,- via Bol.com kopen.

door Danique