Lifestyle

De zomer waarin alles veranderde – Jenny Han

"De zomer waarin alles veranderde" van Jenny Han is een echt zomerboek. Of je nou op het strand ligt bruin te bakken, met blote voeten in het kietelende gras ligt of je thuis te pletter zit te vervelen, het maakt allemaal niks uit. Het verhaal is herkenbaar en door het lezen ervan maak je als lezer ook warme zomerdagen mee.

Zeldzame avonden, potjes hartenjagen, giechelende moeders aan de wiet, dropveterrietjes, zomerjurkjes, een cadeau van parelmoer glans, karamelappels en haren die naar Aziatische peer ruiken.

Als je op zoek bent naar een boek vol met spanning, kan je beter een ander boek pakken. Maar hou je van een boek over liefde, zon, zee en strand, dan ben je hier aan het goede adres en raad ik je het zeker aan om deze zomerse chicklit te lezen!Ondanks dat het niet zo spannend is, wil je toch het boek graag uit lezen. Het boek is lekker vlot geschreven en de personen en het verhaal hadden zo echt kunnen zijn.

-

Waar gaat het over?

Susannah, de beste vriendin van Belly’s moeder heeft een zomerhuisje aan zee. Samen met haar broer Steven en haar moeder gaat Belly hier elke zomer heen. Keer op keer telt Belly weer de dagen af, tot het zover is. Wanneer Belly in het zomerhuisje komt, begint voor haar het echte leven. Susannah is een warme en hartelijke persoon. Bij wie Belly zich erg op haar gemak voelt en met wie ze over meidendingen praat. Jeremiah en Conrad, de zoons van Susannah zijn er ook iedere zomer bij. Jeremiah, Conrad en Steven behandelen Belly als een kleuter, waarmee ze jonassen. Maar daar kan deze zomer weleens verandering in komen. Belly blijkt in eens niet zo’n klein meisje meer te zijn. Worden het zwoele zomeravonden?  Met Jeremiah kan ze goed opschieten en deelt ze al haar geheimen. En op Conrad is ze al jaren smoorverliefd. Ze hebben allebei iets… Dus wie zal het worden? Of zijn er nog andere jongens in het spel? Belly speelt om te winnen, maar wie wint hier Belly?

Over de schrijfster

Jenny Han is opgegroeid in Virgina. Daarna verhuisde ze naar New York waar ze haar master voor kind en jeugdliteratuur behaalde. Nu woont ze in Brooklyn en naast haar passie schrijven, werkt ze daar parttime als bibliotheekcaresse. Als ze een andere baan moest kiezen, zou ze graag ijsjestester of Oprah’s beste vriendin willen zijn. Haar favoriete lekkernijen zijn chocoladecake en zure Gummi kersen . Als ze een drankje mocht zijn, zou ze kersenlimonade willen zijn. Ze is dol op kniesokken. Jenny geeft mensen vaak een bijnaam.

Overtuigd? Je kan voor € 14.95 het boek kopen in de boekwinkel of bestellen op Bol.com.

door Rosa Lee

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved