Els van Wageningen – Bitterzoet verleden

Lifestyle door Redactie

Het verhaal

Else-Marieke Verbeke is gedumpt door haar man en heeft het hier niet bepaald makkelijk mee. Gelukkig heeft ze samen met haar vriendinnen een eigen massagepraktijk, waar ze het erg naar haar zin heeft. Op een dag verschijnt Marion van der Laan. Uit Marion’s dossier blijkt dat ze in hetzelfde dorp is opgegroeid als Else-Marieke. Dit weet Else-Marieke zich nog al te goed te herinneren. En de herinneringen die ze aan deze tijd heeft en aan Marion bezorgen haar geen fijn gevoel.

Marion blijkt aan deze tijd totaal andere herinneringen te hebben dan Else-Marieke; of ze verdraait de waarheid een beetje. Dit schiet bij Else-Marieke totaal in het verkeerde keelgat en dan heeft ze zichzelf niet meer onder controle. Ze doet iets afschuwelijks… Komt er ooit iemand achter wat zich heeft afgespeeld?

-

Mijn mening

Eerlijk gezegd wilde ik eigenlijk na de eerste bladzijde al stoppen. Als er al meteen verteld wordt wat er is gebeurd, dacht ik, dan heeft het weinig zin om verder te lezen. Normaal gesproken leef je vaak naar iets toe en nu weet je het al, dat is nou niet bepaald verrassend. Gelukkig ben ik niet gestopt met lezen! Stiekem was ik toch ook wel benieuwd hoe het heeft kunnen gebeuren en dat werd verteld aan de hand van herinneringen. Ik raad het boek dan ook zeker aan. Een minpuntje: het had van mij wel iets spannender gemogen, halverwege het boek stortte de spanning wat mij betreft een beetje in…

De schrijfster

Els van Wageningen werd in 1986 door een vriend naar een microfoon toe  gesleurd. Dit is de start van haar carrière. Ze werkte jarenlang bij Radio Goere Lokaal. Op dit moment is ze bezig om een vervolg op haar boek te schrijven.

Wil jij dit boek ook graag lezen? Kijk dan in de bibliotheek, boekwinkel of bestel dit boek op Bol.com.

door Rosa Lee