De Hongerspelen

Lifestyle door Redactie

Geloof ons, na Harry Potter en Twilight wordt De Hongerspelen van Suzanne Collins de nieuwe boek én filmverslaving van velen van ons. Met drama, sci-fi, liefdes en spanning lijkt dit de ideale opvulling voor onze after-Harry Potter en soon to be after-Twilight-dip.

Het verhaal speelt zich af in Panem, het land dat ooit bekend stond als Noord-Amerika. Ooit, want het verhaal speelt zich namelijk af in de toekomst, en die toekomst is niet zo rooskleurig voor de bewoners van het twaalfde district van Panem.

Het verhaal wordt verteld vanuit het zestienjarige meisje Katniss Everdeen. Ieder jaar worden in het district 'de Hongerspelen' gehouden. Een jongen en een meisje tussen de 12 en 18 jaar nemen het tegen elkaar op in een strijd die gaat om leven of dood. Uitgekozen worden om deel te nemen is dus eigenlijk zoals de doodstraf. Katniss' zusje wordt uitgekozen, maar Kat kan dit niet laten gebeuren en dus offert ze zichzelf op in de plaats.

Natuurlijk gaat het verhaal niet alleen over de spelen, zoals je misschien ook wel gewend bent van Twilight, is er ook liefde in het spel. Maar wij gaan nog even lekker helemaal niets verklappen...

De Hongerspelen

De Hongerspelen

De Hongerspelen

De Hongerspelen

De Hongerspelen zijn een trilogie, geschreven door Suzanne Collins. De originele Engelse naam van de boeken is 'The Hunger Games'. En die naam zal je misschien wel al in de bioscoop gehoord hebben. Op 29 maart komt namelijk de eerste film van The Hunger Games in de bioscoop. Met Jennifer Lawrence (Winter's Bone, The Beaver) en Liam Hemsworth (The Last Song, vriendje van Miley Cyrus) in de hoofdrol.

 

Kennen jullie de boeken van De Hongerspelen / The Hunger Games al?

Door Annemerel