Lifestyle

Keri Smith

Wreck this journal is zowat een begrip geworden. Veel meiden hebben een self customised versie van dit ‘dagboek’ in hun kast liggen en zijn er helemaal gek op. De schrijfster van Wreck This Journal + nog veel meer populaire boeken is Keri Smith. Zij zal voor veel meiden een voorbeeld zijn en anders op zijn minst een bron van inspiratie. Een goede reden op een artikel aan deze vrouw te wijden.

keri smithkeri smith

Keri Smith schreef in 2007 'Wreck This Journal’, verder is ze de schrijfster van How to be an Explorer of the World, The Guerilla Art Kit, Mess: A Manual of Accidents en Mistakes, Tear up this Book! en nog veel. Ze is naast schrijfster ook illustrator. Voorbeelden van haar tekenkunsten vind je hier. Ze heeft als freelance illustrator gewerkt voor onder andere The New York Times en The Washington Post, niet de minste!

keri smith

Wat Keri in haar dagelijks leven doet? Leuke dingen doen met haar man en zoon, lezen, koken en boeken schrijven. Sinds de herfst 2010 geeft ze part time les in een University in Vancouver.

keri smith

Wreck this Journal is een soort plakboek waarin je opdrachten uitvoert per pagina zoals “slaap met dit boek”, “steek gaten in deze pagina met een potlood”, schrijf de hele tijd hetzelfde woord”, “teken een lijn die niet stopt”. De instructies aan het begin van het boek zijn dan ook niet voor niks:
1. neem dit boek overal mee naartoe
2. volg de instructies van elke pagina
3. volgorde is niet belangrijk
4. instructies staan open voor eigen invulling
5. experimenteer

keri smith

'Mess: The Manual Of Accidents And Mistakes vraagt je om het tegenovergestelde te doen van wat je geleerd hebt. Je moet niet meer proberen een 'mess' te vermijden. De enige drie regels zijn hier:
1. probeer niet om iets moois te maken
2. denk niet te veel
3. ga door onder alle omstandigheden

Boeken met leuke regels dus, ontzettend origineel en het geeft je de mogelijkheid om je creativiteit te uiten. Wij meiden vinden dat leuk en genieten dus intens van deze schrijfster.

Wat vind jij van de boeken van Keri Smith?

Door Annick

(Tip ingezonden door Ruby)

LOVE dit artikel
6 meiden hebben deze blog geloved