Annemerel's boekentips

Lifestyle door Redactie

Voor de meeste van jullie is het zomervakantie en dat betekent (voor de meeste van jullie) VEEL vrije tijd. Of je nu op vakantie gaat of lekker thuis blijft, ineens heb je tijd over voor dingen waar je normaal nooit tijd voor maakt. En sinds al je favoriete TV-series toch een zomerstop hebben (op Pretty Little Liars na dan) is het tijd voor een goed (of gewoon leuk) boek. Girlscene's Annemerel a.k.a. leesfanaat geeft tips!

Hi, ik ben Annemerel en ik lees graag boeken. Naast mijn uitpuilende kledingkast, mijn overvolle hardeschijf voor TV-series en films, heb ik in de loop der jaren ook een fijne boekenkast vol verzameld. Om jullie vandaag wat leestips te geven loop ik graag even met jullie door mijn boekenkast heen.

boekentips annemerel

Sowieso zijn alle boeken van Cecily von Ziegesar (de schrijfster van o.a. Gossip Girl) aan te raden. Alle boeken ja, ik heb ze namelijk allemaal gelezen en ze staan allemaal bij mij in de kast.

Sowieso zijn alle boeken van Gossip Girl zelf grote aanraders, evenals de "wat vooraf ging" en "wat daarna kwam" boeken. Het boek Gossip Girl Psychokiller vond ik net eventjes iets minder, hierin zijn Blair & Serena ineens seriemoordenaars. Het had heel leuk kunnen zijn, maar het is toch net iets TE bizar.

Misschien nog wel leuker dan de Gossip Girl serie vond ik de serie "The It Girl" hierin volgen we de verhalen van Jenny die naar kostschool gaat. Er zijn tien boeken in de serie verschenen en ze zijn fantastisch. Hoewel ik Jenny in de Gossip Girl boeken (en in de TV-serie) afschuwelijk irritant vind, is ze super leuk in deze boeken! AANRADER!

Daarnaast heeft Cecily ook nog een boek geschreven over een paar jongeren in hun eeste jaar op de universiteit. Ook leuk, jammer dat daar nooit een vervolg op geschreven is. Dit boek heet "Class".

boekentips annemerel

Het leukste boek dat ik de afgelopen tijd gelezen heb is "Jet Set Summer" van Victoria Delano. Victoria is Nederlandse, maar schrijft in het Engels. Ze heeft dit boek zelf uitgegeven.

Een boek dat ieder meisje in haar kast moet hebben staan is "How to walk in High Heels". In deze bijbel voor jonge vrouwen staat niet alleen uitgelegd hoe je op hoge hakken kunt leren lopen, maar ze vertellen je ook welke nummers je wel en niet kunt zingen op een karaoke-avond en hoe je je tuintje bijhoudt. Hilarisch en informatief!

Voor de dames met relaties of kapotte relaties... "He's just not that into you" en "It's called a break-up because it's broken" zijn hele fijne leuke zelfhulpboeken. Absoluut geen "schoolboek" maar aan een stuk door lachen.

Mooie romans op de plank zijn "De geschiedenis van de liefde" van Nicole Kraus en "PS I love you" van Cecelia Ahern.

annemerels boekentips

Ik ben zelf groot fan van de "Voor Dummies" boeken. Ik lees ze niet altijd helemaal uit, maar de intentie is er altijd wel. Het boek "Wijn voor Dummies" heb ik wel meerdere keren gelezen. Ik heb vroeger in de horeca gewerkt en daar werden altijd hele goede wijnen geschonken. Ik wilde dan geen dom blondje zijn die niets wist als er iets gezegd werd, dus ben ik dit boek gaan lezen. Super handig!

Ook vind ik het erg leuk om een biografie te lezen. Zo zie je op deze plank de biografie van Coco Chanel en Anna Wintour. Beiden super interessante vrouwen waar veel nog wat van kunnen leren.

Een van mijn favoriete roman schrijfsters is Audrey Niffenegger. Zij schreef onder andere "Vrouw van de tijdreiziger" en "De tweeling van Highgate" allebei hele goede en makkelijk leesbare romans. Het heeft net wat meer inhoud dan een gemiddelde chicklit, maar is net niet literair genoeg om in slaap van te vallen. Super goede combinatie dus.

En hebben jullie het zelfhulpboek van Lo (Bosworth - The Hills) al gelezen? The Lo Down vertelt je alles over JONGENS! Inclusief alles over het liefdesleven van Lo zelf! Must Read voor alle The Hills & Laguna Beach fans!

annemerels boekentips

Zoals je kunt zien ben ik een groot fan van de Lauren Conrad boeken. Ik heb alle boeken uit de LA Candy serie gelezen en OK, erg veel inhoud heeft het misschien niet, maar dat hoeft toch ook niet altijd? Ik heb er heel erg van genoten. Evenals van het eerste boek van de Spin-Off van LA Candy, The Fame Game.

Hebben jullie alle boeken van Lauren Weisberger al gelezen? Lauren werd bekend met "De duivel draagt Prada" maar schreef bijvoorbeeld ook "Chanel Chic" en "Champagne in Chateau Marmont". Minstens zo leuk!

Ach ja en natuurlijk las ik ook de boeken van Twilight & The Hunger Games. Als je die boeken nog niet gelezen hebt, is de zomervakantie wel echt DE tijd voor. Want als je eenmaal aan deze boeken begint kun je niet meer stoppen.

Niet op de foto (want uitgeleend aan een vriendinnetje), maar wel super LEUK! "The Carrie Diaries" en "Summer in the City". De boeken over de jonge Carrie Bradshaw die volgend jaar worden uitgebracht als TV-serie.

Wat voor boeken lees jij het liefste? Zijn er nog boeken die jij wilt aanraden?

Door Annemerel