Weekendje weg

Lifestyle door Redactie

Een weekendje weg vind ik zelf altijd heerlijk; het is vaak niet duur (zeker niet in "deze tijd") en je bent er tóch even helemaal uit. Of je nou wil shoppen in een stad of een kuurweekendje wil doen in de natuur...

Er zijn meerdere sites waar je kunt boeken. En het is slim om goed te vergelijken want er kan vaak verschil in zitten!

Sites waar ik vaak op kijk & boek:

HotelMoment
Hir vind je veel rustige arrangementen, zoals hotels op de Veluwe, Zuid-Limburg, enzovoorts. Er zijn ook kerstarrangementen, zoals drie dagen naar een kerstmarkt, bijvoorbeeld in Antwerpen en Valkenburg.

WeekendjeDirect.nl
Hier vind je veel aanbiedingen en lastminute-acties. Je kunt hier ook zoeken op budget, bijvoorbeeld tót 100 euro, zodat je echt de beste acties krijgt. Er staan hotels op, maar ook bungalows en cottages en heel leuke strandaanbiedingen.

WeekendCompany.nl
Op deze site staan veel goedkope weekendjes en hotelovernachtingen. Zowel in Nederland maar ook internationaal. Vooral leuk op deze site vind ik de Bed & Breakfasts! Ook heeft deze site een hele fijne zoekfunctie zodat je heel snel kunt vinden wat je zoekt.

Let altijd op de volgende dingen:

- Wat is er inclusief? Zit er vervoer bij, komt er nog speciale tax bij in het hotel?
- Zit het ontbijt bij de prijs inbegrepen? Dit is wel zo fijn, want ontbijt is vaak belachelijk duur in hotels (je betaalt soms al €17,50 voor een croissantje en jus d'orange...)
- Is het hotel goed bereikbaar met het openbaar vervoer of de auto? Zijn er parkeerplekken, en zijn deze gratis of betaald? (In grote steden betaal je je vaak scheel aan parkeerkosten...).
- Boek nooit meteen bij één site, ga altijd googelen en rondneuzen op verschillende sites. Er zijn vaak mooie aanbiedingen.
- Probeer verschillende data uit. Op vrijdag vertrekken is soms veel goedkoper dan op zaterdag, et cetera.
- Wat voor faciliteiten heeft het hotel? Moet je de wc delen of heb je juist een eigen bubbelbad? Goed om van tevoren te checken!
- Vul het hotel in bij Zoover.nl; hier kun je de mening van andere mensen lezen en vaak persoonlijke foto's zien. Die zijn een stuk eerlijker dan de professionele reclamefoto's van sites!

Zie ook: Uitstapjes met je lover