Harry Potter krijgt eigen pretpark!

Lifestyle door Redactie

Voor de grootste Harry Potter fans is het een droom die uit komt: Universal Studios en Warnerbros hebben officieel bekend gemaakt dat er een Harry Potter pretpark komt in Orlando, Florida. Het pretpark dat ‘The Wizarding World of Harry Potter’ gaat heten, wordt officieel geopend in 2010.

In het park loop je rond als een echte tovenaar. Alles zal hetzelfde zijn als in de films en de boeken. De Wegisweg wordt zo precies mogelijk nagemaakt en je kunt lunchen in de drie bezemstelen. Je kunt boterbier drinken en de raarste snoepjes kopen, zoals smekkies in alle smaken. Er is ook de mogelijkheid om een toverstaf te kopen  bij Olivanders , Maar dan kiest de toverstok jou uit…

Natuurlijk zijn er ook gave achtbanen te vinden. De snelste achtbaan is de Dragon Challenge. Je loopt als het ware door het vierde boek van Harry Potter, en gaat het toverschool toernooi meemaken – mét de draken. In deze achtbaan vliegen de draken op een haartje van je vandaan. Pretty exciting! Ook kan je een vlucht met een hyprogrief maken; er wordt gezegd dat je eerst moet buigen voordat je de achtbaan in mag. Alles blijft dus wel helemaal in Harry Potter stijl!

Nog even wachten en dan gaat het park eindelijk open, too bad dat het zo ver weg voor ons is...

Met dank aan Else