Farmville

Lifestyle door Redactie

Farmville, een superleuke applicatie op Facebook, is de afgelopen tijd al meerdere keren in het nieuws geweest, en word gespeeld door mensen van alle leeftijden.

Wat is Farmville?

Farmville is een vrij simpele applicatie op Facebook (een soort internationale Hyves). Met het spel verbouw je planten, die je vervolgens kunt oogsten om geld te verdienen en zo verder in het spel te komen. Ook kun je jouw boerderij helemaal volproppen met allerlei soorten dieren. Van buitenaardse koeien, schildpadden en katten to eenvoudige schaapjes, eenden en kippen.

Hoe werkt Farmville?

Farmville is erg simpel, en je kunt grotendeels zelf bepalen hoeveel tijd je erin steekt. Wel moet je op letten dat als je zaadjes hebt gezaaid, je op tijd terug komt om ze te oogsten. Wacht je te lang, dan verleppen ze en krijg je er geen geld voor. Als je zaadjes koopt, zie je ook meteen hoelang het duurt voordat je ze kunt oogsten. Zo kun je aardbeien bijvoorbeeld al na 4 uur oogsten, maar watermeloen pas na 4 dagen! Hoe hoger je level is, hoe meer keuze je hebt uit zaadjes die je kunt kopen.

Verder kun je jouw boerderij helemaal opvrolijken met allerlei gebouwen, decoraties en bomen. Bomen en dieren kun je ook “harvesten” (oogsten), maar hierbij maakt het niet uit of je langer wacht. Later in het spel kun je jouw boerderij groter maken, en word het makkelijker ze met voertuigen te bewerken. Elke dag word je brandstof voor de voertuigen automatisch bijgevuld.

Door allerlei taken te vervullen krijg je “ribbons”, waardoor je ook beloningen ontvangt, in geld, of in natura ( bomen, dieren, decoraties). Geldbeloningen kun je delen met vrienden van facebook. Zij krijgen dan een melding op hun startpagina dat ze hun beloning kunnen claimen. 

Het leuke aan Farmville is dat je niet helemaal in je uppie bent. Je kunt je vrienden berichtjes sturen door bordjes op hun boerderij te plaatsen, of hen te helpen door taken te vervullen op hun boerderij. Bijvoorbeeld vossen wegjagen of onkruid wieden. Hiervoor word je natuurlijk weer beloond met geld. Ook kun je cadeautjes sturen naar elkaar. Hoe hoger je level, hoe meer keuze je hebt uit cadeaus waarmee je jouw vrienden kunt blij maken.

Meldingen van ontvangen cadeaus vind je op je startpagina rechtsboven, die moet je eerst accepteren voordat je ze ook daadwerkelijk op Farmville zelf kunt openen.

Tips

- Als je Farmville opent kom je altijd op dezelfde plaats op je boerderij terecht. Als je hieromheen hekken, hooibalen of andere decoraties plaatst waar je niet doorheen kunt, kun je bomen, dieren en planten oogsten vanaf dezelfde plek. Je hoeft dan niet te wachten totdat je personage het hele veld is overgestoken.

- Let goed op je startpagina! Af en toe komt er een verdwaald dier op iemands boerderij gewandeld, die zij dan kunnen helpen. Dan verschijnt er een bericht op je startpagina, waar je het dier kunt adopteren. Het handigst is dan om je instellingen op “live” te hebben staan.

- Bevrucht (fertilize) de zaden van je buren. Met wat geluk doen zij hetzelfde bij jou, waardoor je plantjes meer waard worden.

Veel plezier!

door Stephanie