Wensballonnen

Lifestyle door Redactie

Baal je er nu al van dat je bent vergeten een wens te doen tijdens het vuurwerk met oud & nieuw? Of ben je al tijden op zoek naar een romantisch (en origineel) idee voor je aankomende date? Geen nood. Koop een wensballon!

Het oplaten van deze wensballonnen (of -lampionnen) is een eeuwenoude traditie in Azië maar begint nu langzaamaan ook de rest van de wereld te veroveren. Men laat deze ballonnen op om een wens in vervulling te zien gaan. Zo wenste men vroeger om een betere oogst en tegenwoordig veel voor geluk in de liefde. Dit magische moment beleeft men tijdens geboortes, trouwerijen en jaarwisselingen, maar ook tijdens verjaardagen, belangrijke feestdagen en afspraakjes.

Het oplaten van de ballon is heel simpel. Fluister jouw ballon je wens toe of schrijf je wens op het rijstpapier. Wees voorzichtig want je prikt er al snel met je pen doorheen! Steek de brander aan en laat je ballon rustig los. En nu maar hopen…

Succes verzekerd? Volgens de traditie neemt de kans van het uitkomen van je wens toe met het aantal meters dat je ballon aflegt. Dus hoe langer het lichtje brandt, hoe groter de kans! Kies een mooie (onbewolkte) avond uit om jouw ballon op te laten!

Je koopt een wensballon al vanaf ongeveer 2 euro - maar dit hangt natuurlijk af van de grootte. Je vind ze op de markt of bijvoorbeeld op onderstaande websites:

www.laliefra.nl
www.wensballon.eu
www.ufoballon.nl

door Lara Steenvoorden