Final Fantasy 13

Lifestyle door Redactie

De makers van Final Fantasy, Square Enix, hebben weer een nieuwe editie uitgebracht. Voor de meiden die nog niet bekend zijn met Final Fantasy: er zijn meerdere delen uitgekomen met verschillende mystieke verhalen.

Dit is het dertiende deel, het spel is mooier dan ooit en is verkrijgbaar voor de Playstation 3 en Xbox 360.

Het verhaal gaat over...

De wereld van Final Fantasy is opgesplitst in twee heel verschillende delen. Een deel is een drijvende mechanische stad, genaamd Cocoon. Hier wonen ongeveer twee miljoen mensen. Ze zijn bang voor het andere deel genaamd Pulse. Iedereen die in contact komt met Pulse wordt verbannen uit Cocoon. Het verhaal in Final Fantasy XIII draait om de legende van een aantal nieuwe kristallen. Dit verhaal vormt de basis voor de drie verschillenden projecten: Final Fantasy XIII, Versus XIII, en Agito XIII. In de stad van Cocoon zijn de mensen beschermd door de kristallen en kunnen daardoor rustig leven. De kristallen kunnen machines maken en levende wezens. Een meisje genaamd 'Lightening' is uitverkorene om samen met haar jongere zusje Serah en andere belangrijke karakters in het spel, Pulse te vernietigen.

Zelf ben ik ontzettend fan van de Final Fantasy delen. Dit komt doordat de filmpjes die tussendoor in beeld komen erg mooi zijn en haast echt lijken. Ik houd ontzettend veel van achtergrond muziek en dat komt ook veel voor in Final Fantasy.

Klik hier voor Lightening's theme van Final Fantasy.

Het spel is vanaf nu verkrijgbaar bij onder andere Dixons of te bestellen via Bol.com voor €59,99.

door Shelley