Lifestyle

Mobiel gebruik onder Girlscene meiden

Onlangs hielden we op Girlscene een onderzoekje naar mobiel gebruik. 6000 meiden in de leeftijd van gemiddeld 14-21 jaar deden mee! En dit is de uitslag…

Tienermeiden maken extreem weinig gebruik van internet op hun mobiele telefoon. Hoewel meer dan de helft aangeeft over mobiel internet te beschikken, is het percentage dat daadwerkelijk surft via de telefoon erg laag: nog geen 6 procent. Ook social networking (Hyves, Facebook, Twitter) blijkt veel minder populair dan gedacht, slechts 4 procent doet dit op haar mobieltje.

Nederlandse tienermeiden zijn mobiel zeer actief; bijna de helft heeft zelfs een vast abonnement. Het populairste gsm-merk blijkt Samsung te zijn, de populairste provider is Hi. En het mobiel budget per maand? Gemiddeld 23 euro.

Mobiel internet

De helft van de meiden heeft internet op haar telefoon (50,6 procent). Vijftien procent geeft aan het nog niet te hebben, maar wél graag te willen. 35 procent kiest voor een internetloos toestel.

Abonnement of prepaid?

45 procent van de deelnemers heeft een mobiel met abonnement, dit gaat gelijk op met 45 procent aan prepaid-gebruikers. Het sim-only abonnement is minder populair: slechts één op de tien meiden maakt hier gebruik van.

Provider

Hi, Vodafone en T-Mobile zijn verreweg de populairste providers, met respectievelijk 27, 26 en 21 procent van de deelnemers als klant. Op de vierde en vijfde plek staan KPN en Telfort. Mobiele providers als Ben, Simyo en Tele2 blijken een stuk minder populair onder de doelgroep.

Merkkeuze toestel

Wat betreft merk zijn de meiden het eens: Samsung is favoriet bij bijna de helft van de respondenten (48 procent). Nummer twee in de lijst is LG (17 procent), op plek drie staat Nokia (13 procent), gevolgd door Sony Ericsson (10 procent). Toch blijken populaire smartphones als de iPhone, de BlackBerry en de telefoons van HTC ook geliefd onder de meiden: bijna één op de tien meiden geeft aan deze te bezitten.

Gebruikte functionaliteiten

Wat zijn nu de meest gebruikte functies op de telefoon? Sms’en staat op één, daarna volgt bellen, foto’s maken en video’s maken. Spelletjes spelen op de mobiel blijkt ook erg populair; bijna één op de tien meiden geeft aan dit te doen. Andere zaken als messenging, MMS’en en het opvragen van diensten (zoals een horoscoop of het weer) zijn aanzienlijk minder populair.

Uitgaven

Alles bij elkaar opgeteld, dus zowel prepaidkaart/abonnementstarief als eventueel internetverbruik, geven jonge meiden gemiddeld 23 euro per maand uit aan mobiel gebruik.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved