Verliefd op een andere jongen

Lifestyle door Redactie

Stel je voor, je hebt het leukste vriendje in de wereld en bent smoorverliefd. Totdat je een andere jongen tegenkomt. Je wilt er eerst zelf niet aan geloven maar je begint toch echt te merken dat je wel degelijk gevoelens voor die andere jongen hebt. Vertel je dit tegen je huidige vriendje? Of verzwijg je het?

Wanneer je niet zeker weet wat voor gevoelens het zijn voor die ene jongen, kun je het 't best verzwijgen voor je vriendje. Het is namelijk onnodig om hem zorgen te laten maken om jullie relatie als achteraf blijkt dat het helemaal niet nodig is. Als je écht zeker weet dat je vlinders in je buik hebt voor die andere jongen, is het misschien toch wel handig om het te melden bij je vriendje. Als je in een relatie zit gaat het erom dat jullie open en eerlijk tegen elkaar zijn, en dat als er een probleem is, jullie er samen uit komen.

Eigenlijk is er maar één manier om dit goed over te kunnen brengen. Je moet eerlijk tegen hem zijn. Geen smoesjes gebruiken maar gewoon recht voor zijn raap!

Een voorbeeld:

Wanneer jullie samen zijn bijvoorbeeld in zijn kamer, kun je zeggen dat je het even ergens met hem over wil hebben. Hij heeft dan ook wel door dat er iets niet pluis is en focust zich meteen op jou. Je zegt wat je letterlijk voelt voor die ander en dat het echt niet je bedoeling is geweest om verliefd te worden op iemand anders. Je kan er ook bij zeggen dat dit soort dingen nu eenmaal gebeuren. Als je het aan hem verteld hebt, kun je hem het beste even de ruimte geven en hem laten nadenken over de situatie. Dan heb jij ook even rust na alle drama en bel je hem gewoon weer op als je er klaar voor bent!

Denk je erover om het uit te maken met je huidige vriendje omdat die andere jongen toch véél leuker is? Wees er dan zeker van dat die andere jongen ook geïnteresseerd is in jou. Sowieso is het beter als je het uitmaakt met je huidige vriend omdat het anders oneerlijk is tegenover hem wanneer je meer gevoelens hebt voor die andere jongen. En oja: vreemdgaan kan écht niet - dat is superlullig voor je vriend en eigenlijk ook niet leuk voor de nieuwe jongen.

Nog één tip: Wanneer je vriendinnen ook vriendjes hebben, zou je het met hun kunnen bespreken hoe je het het best kan aanpakken. Zij hebben immers ook ervaring met hun eigen vriendjes. Dus weer vooral niet bang of ga je vooral niet schamen als blijkt dat je gevoelens voor iemand anders hebt. Het is namelijk heel gewoon!

Door Shelley