Girlscene's fotografie talent: Michelle

Lifestyle door Redactie

Op het Girlscene forum, in het Crea Bea board, spotte ik meerdere jonge meiden die echt súpermooie foto's maakten. Wat een fotografie talenten! Ik kon niet wachten om ze te interviewen en hun prachtige foto's hier te laten zien. Deze keer: Michelle.

-

Vertel eens wat je over jezelf...
Ik ben Michelle R. Ik ben 18 jaar oud en woon in Lanaken. Mijn hobby is meer een passie geworden en dat is fotografie en photoshop. Ik zit 2 jaar op Pikoh in Hasselt waar ik audiovisuele vorming volgt.

 Hoe lang fotografeer je al? Hoe kwam je erop om ermee te beginnen?
Ik kon al van jongs af aan goede foto's maken. Ik probeerde altijd met mijn webcam en gsm mooie foto's te maken. In 2007 heb ik mijn eerste digitale camera (coolpix s500) gekocht. Eerst maakte ik foto's met vriendinnen en na paar maanden begon ik wat meer voorwerpen te fotograferen. Ik nam overal mijn camera mee naartoe en werd beter en beter. Na een jaar wilde ik fotografie volgen omdat ik mijn richting niet boeiend vond. Vorig jaar ben ik Audiovisuele vorming gaan volgen en heb toen mijn Sony alfa 350 gekocht. Voor mij is fotografie vrijheid. Mijn stijl? Heel donkere foto's.

-

-

 Wat gebruik je allemaal om te fotograferen?
Ik gebruik 3 camera's. Waarvan 2 analoog wat het meeste wordt gebruikt voor school. Mijn andere camera is mijn Sony alfa 350. Daarvoor heb ik een standaardobjectief (18-70 mm), tele-objectief (75-300mm) en een 50mm 1,8 objectief. Ik heb nog 2 statieven, externe flits voor mijn sony en externe flits voor mijn analoge camera's. Ik bewerk mijn foto's met photoshop cs3 en photoscape.

 Wat zet je zoal op de foto?
Ik maak graag macro foto's van planten, druppels, enzovoorts... Ik wil altijd foto's maken van mensen maar door tijdgebrek maak ik veel zelfportretten. Voor mij is het belangrijk als een foto een emoties uitstraalt en niet laten zien dat het maar een foto is.

 Is het een hobby, of wil je er later ook je beroep van maken?
Voor mij is het geen hobby meer. Ik ben er elke dag mee bezig en wil er zeker mijn beroep van maken.

 Wat is je grootste droom om nog eens te fotograferen?
Mijn grootste droom is om naar New York te gaan om foto's te maken van de omgeving daar.

-

-

-

-

-