Jaloezie: wat doe je eraan?

Lifestyle door Redactie

Heb je een vriendje en ben je daar ontzettend gelukkig mee, en wil je hem ook echt nog even niet kwijt? Maar ben je ondertussen wel vaak jaloers wanneer hij staat te praten met een ander meisje? Dan hebben wij hier een aantal tips voor je om je jaloezie te onderdrukken.

Wanneer jullie samen naar een café gaan en hij staat op een gegeven moment met een ander meisje te praten, voel jij het ineens opkomen: het jaloerse gevoel. Terwijl je ziet dat er helemaal niks aan de hand is en je je vriendje wel vertrouwt... maar haar alleen niet! Wat kun je hier nou aan doen?

Op zo'n moment kun je het beste naar je vriendje toegaan en doen alsof er niks aan de hand is. Je stelt jezelf gewoon lekker voor aan het meisje zodat zij waarschijnlijk ook denkt: ''mmm hij is bezet, laat maar zitten''. Op het moment zelf moet je hem er niet van beschuldigen dat hij iets fouts doet. Zo verpest je de avond en niemand hoeft te weten welke problemen er in jullie relatie zijn.

Het beste wat je kan doen wanneer je vriendje met een ander meisje staat te praten en je merkt dat je jaloers bent, is het simpelweg met hem bespreken na afloop. Geef toe dat je jaloers bent zodat hij er ook mee om kan gaan. Dan weet hij dat wanneer hij weer is met een meisje staat te praten en jij staat er bij dat hij dan iets voorzichtiger moet zijn. Wanneer je met meerdere mensen bent, stel je bent ook met zijn vrienden, dan kun je ook gewoon met hen gaan kletsen. Niet flirten, maar gewoon gezellig kletsen.

Wat je niet wilt of moet doen is zijn sms-berichtjes gaan lezen. Dat is echt not done! Hierdoor word je zelf onzeker van jullie relatie en ga je hem wantrouwen. Ga ook geen gemene opmerkingen naar hem maken of naar het andere meisje want zo ziet hij een kant van jou, die hij waarschijnlijk niet leuk vindt. Als jullie in een café staan en hij staat met een ander meisje te praten, moet je absoluut niet met een andere jongen gaat flirten om hem weer jaloers te maken. Dit is onnodig want je wilt geen spelletje spelen met je relatie. Je vriend heeft namelijk ook het recht op privacy.

Helemaal van jaloezie kom je niet af, want het zit nu eenmaal in de mens om jaloers te zijn. Dus accepteer de normale jaloezie... dat is eigenlijk heel gezond!

Dus even snel samengevat:

  • Bespreek je jaloezie met je vriendje (thuis en met z'n tweetjes!)
  • Ga niet zijn smsjes lezen (dat is privé)
  • Beschuldig hem niet op de plek zelf
  • Zet je gevoel op het moment zelf aan de kant (zet je er overheen)
  • Accepteer de jaloezie die je hebt (en leer er mee om te gaan)

Door Shelley