Fashion

Wide-leg vs. Skinny

De strijd is aangebroken... Vandaag presenteer ik je het gevecht tussen:
de wide-leg (wijde pijpen) jeans & de skinny jeans.

Zoals je vast wel weet, is de skinny broek (oftewel: strakker dan strak en toelopender dan toelopend) sinds 2006 helemaal hip. Iedereen moest even wennen, maar al een tijdje is het een geaccepteerd fashionitem en spreekt niemand meer denigrerend over 'wortelbroek' maar met trots over 'la skinny'.

Nu weten de fashion few, oftewel designers, managers van topmerken, fashionable stijliconen en winkelinkopers, het weer te presteren om de trend volledig om te buigen. Al op het eind van 2006 zagen we een omwenteling: Victoria Beckham, Kate Moss en Sienna Miller stopten hun skinny bij 't oud vuil en gingen massaal voor de wijde-pijpen broek. En dan niet een beetje uitlopend of baggy, maar gewoon helemaal wide-legged.

Weet je nog ?

Nu is de grote vraag: wat blijft er het meest hip ? De skinny of toch de nieuwe, enigszins opvallende, wide-leg ? Typisch is in ieder geval dat de reacties op dit nieuwe model weer anti-lyrisch zijn, maar dat de skinny anderhalf jaar terug exact dezelfde reacties kreeg. En die is nu volledig ingeburgerd...

Zelfs Kate Moss heeft de skinny de deur uit gedaan...

Kwestie van wennen, of wordt het helemaal niks met die wide-leg jeans ? De keus is aan jullie...

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved