True Blood hunk Ryan Kwanten

Lifestyle door Redactie

Ryan Kwanten is bekend van de populaire hitserie True Blood. Maar wie is deze acteur nou eigenlijk?

Ryan Kwanten is een Australische acteur en geboren in 1976 in Sydney. Sinds 1994 is hij op het doek te bewonderen. Zijn eerste rolletje was namelijk in Signal One, een Australische serie. Het was een kleine rol en hij had dan ook geen tekst. Van 1991 tot 2002 speelde Ryan in een Australische soap Home and Away. Ryan is uit de serie gestapt nadat zijn karakter trouwde en vader werd. Vanaf dat moment is hij naar Amerika verhuisd. In 2004 werd hij gecast voor de serie Summerland, waar hij twee jaar in gespeeld heeft.

In Amerika is hij gecast voor de serie waar wij hem het meest van kennen: True Blood. Ryan speelt sinds september 2008 in de serie. In True Blood speelt Ryan de rol van Jason Stackhouse. De serie draait om de levens van de telepathische serveerster Sookie Stackhouse, gespeeld door Oscar-winnares Anna Paquin, en vampier Bill Compton. Het verhaal speelt af in het fictieve stadje Bon Temps in Louisiana. Jack Stackhouse is de broer van Sookie en beide zijn opgegroeid bij hun oma nadat de ouders van Jason en Sookie zijn omgekomen. In 2009 werd Ryan genomineerd voor de Scream Award: een award speciaal voor horror, science fiction en fantasie-achtige series en films.

Ook heeft Ryan een gastrol gespeeld in de populaire serie Law & Order. In 2009 speelde hij in de film Don't Fade Away samen met Mischa Barton. Deze acteur heeft dus al een hoop gedaan! En wist je dat z'n vader Nederlands is?

Ryan bij True Blood

Wat vind jij van Ryan Kwanten?

door Quirine