Jeans voor maatje meer

Fashion door Redactie

Veel meiden hebben geen maatje S of M en hebben dus logischerwijs geen supersmalle heupjes voor skinny jeans en leggings. Een probleem? Helemaal niet! Op deze pagina geef ik meiden met een plus size advies over welke jeans ze het beste kunnen kiezen.

Kies liever niet voor een strech stof (dan zit er elasthan of lycra in), dat accentueert heel erg. Ook lopen deze broeken vaak uit, en slobberige broeken zijn echt een no-no. Ga voor een mooie, goed aansluitende broek die niet spant. Vind dus de goede middenweg tussen strak en los.

Qua pijpen kun je het beste voor iets wijduitlopende of rechte pijpen kiezen. Ga niet voor extreem toelopend of heftig uitlopend. Zeker als je niet al te lang bent, kan een heel wijduitlopende broek je nog kleiner maken.
Tip: zorg dat je broek ten alle tijden passend is qua lengte. Een te korte broek maakt vaak zwaarder, dus je kunt beter voor iets langer gaan.

Donkere wassingen staan je het mooist. Zeker met versieringen op de onderkant van de pijp, of kleine rafeltjes, zijn leuke details.

Wat betreft de taille: ga hier wederom voor de tussenmaat. Niet te laag, maar zeker niet te hoog. Kies voor normale tot grote kontzakken, maar liever geen schuine/scheve zakken.

Een aantal mooie modellen
(en ook nog eens onder de vijftig euro!)

Wehkamp.nl, 49,99, t/m maat 56

Esprit, 39,99, t/m maat 44

C&A, 34,95, t/m maat 48

Wehkamp.nl, 44,99, t/m maat 56

Neck.nl, 35,-, t/m maat 60

Otto.nl, 39,99

H&M BIB, 39,99, t/m maat 54

Esprit, 59,95, t/m maat 44

Otto.nl, 45,99