Lifestyle

Mishandeling in je omgeving: wat te doen?

Wist je dat bijna 1 op de 10 van alle 16-jarige meisjes ernstig misbruikt wordt door een familielid? Grote kans dus dat het ook in jouw omgeving voorkomt. Maar wat doe je als je denkt dat iemand misbruikt wordt? Het AMK (Advies en Meldpunt Kindermishandeling) heeft er een test voor gemaakt om hier achter te komen.

Het kan ‘m in kleine dingen zitten. Je beste vriendin is opeens wel heel erg stil en ongezellig. En net als ze een weekend bij haar vader heeft gelogeerd. Waar jij eigenlijk altijd al een slecht gevoel bij had. Of je hoort voor de zoveelste keer je buurvrouw echt keihard haar kinderen uitschelden, op een hele gemene manier. Kleine dingen of niet: je moet je eigen gevoel serieus nemen. Want misbruik of kindermishandeling ís ook een serieuze zaak!

Op watkanikdoen.nl/voor-jongeren vind je een test: "kan ik wat doen?" Wordt iemand die jij kent misschien wel mishandeld? Beantwoord zeven vragen om te zien wat jij kunt doen.

Twijfel je nog heel erg? Praat dan met een vriend(in), volwassene of een professional (bijvoorbeeld iemand op je school). Zonder dat je meteen groot alarm slaat, kun je je vermoeden bespreken met iemand anders. Je kunt je verhaal ook kwijt aan hulpverleners die ervaring hebben met dit soort problemen.

Op het forum van Girlscene kun je hier verder over praten!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved