Lifestyle

Girls issues: deel 1

Een tijd geleden deden we een oproep om al je brandende vragen op het gebied van liefde, sex, relaties, vriendschappen en lifestyle te stellen aan onze expert Sharon. We hebben een heleboel vragen binnengekregen en willen dan ook iedereen bedanken voor het enthousiasme!

Omdat we niet verwacht hadden dat we zoveel 'ingewikkelde' vragen binnen zouden krijgen hebben we besloten om per deel twee vragen uitgebreid te beantwoorden zodat je ook echt wat aan je antwoord hebt. Als je je vraag al eerder hebt ingestuurd, kan deze dus in een van de volgende delen alsnog worden behandeld. Blijf de rubriek dus goed in de gaten houden!

Deze week behandelen we vragen over biseksualiteit en de vraag van een lezeres die in een moeilijke 'relatie' terecht is gekomen. Lees gauw verder!

-

Hoi Sharon,
ik ben biseksueel. Maar hoe kan ik hier het best mee om gaan? Hoe kun je het beste omgaan met situaties, zoals wanneer een vriendin verliefd wordt op jou of wanneer jij verliefd bent op een vriendin? En hoe kun je het beste vertellen over je geaardheid aan de mensen om je heen? Weet je misschien ook nog handige informatiesites voor biseksuele of lesbische meisjes? Ze bestaan namelijk wel, maar vooral voor een oudere doelgroep. Kun jij me helpen?
Liefs,
Anoniem

Beste Anoniem,

Wat een goed idee om meer aandacht aan dit onderwerp te besteden. Homoseksuele meiden en jongens hebben helaas vaker problemen met identiteitsontwikkeling, relaties en seksualiteit dan hetero's. Voor hen is het ook moeilijker om over deze problemen te praten, omdat helaas nog steeds niet iedereen dit accepteert.

Jouw vragen zijn meer gericht op hoe je het beste om kunt gaan wanneer een vriendin verliefd op je is, of een vriendin uit je vriendengroep biseksueel of lesbisch is. Mijn allereerste reactie hierop is om haar gewoon te accepteren zoals ze is. Voor velen zal het in het begin even schrikken zijn wanneer ze dit horen, maar het blijft nog steeds dezelfde persoon! Het belangrijkste is om te bedenken dat diegene jou in vertrouwen neemt om het te vertellen, wat een hele grote stap is, en wat aangeeft dat zij jou vertrouwt!

De situatie wordt ingewikkelder wanneer die vriendin ook verliefd op je blijkt te zijn. Wanneer deze gevoelens niet wederzijds zijn kun je het beste handelen zoals je ook zou doen als een mannelijke vriend verliefd op je zou zijn. Ga bij jezelf na in hoeverre je met deze gevoelens om kan gaan, en ben duidelijk tegen je vriendin. Als je jullie vriendschap wil behouden, kun je het beste meteen aangeven als je je ergens ongemakkelijk bij voelt. Misschien kunnen jullie nog heel goed een middagje samen kletsen en shoppen, maar voel je je iets minder op je gemak wanneer jullie met zijn tweetjes naar de bios gaan. Dit kan per persoon heel verschillend zijn. Belangrijk is om je grenzen en gevoelens aan te geven. Je vriendin zal hier alleen maar dankbaar voor zijn.

Het vertellen dat je als meisje op meisjes valt is voor iedereen anders. Het is logisch dat je bang bent voor de reacties die gaan komen, vaak zullen mensen die dicht bij je staan positief reageren. Meestal is het makkelijker om eerst een vriend of vriendin in vertrouwen te nemen, omdat het vertellen aan je ouders toch een iets grotere stap is. Doe dit op een rustig moment, wanneer je alleen bent met diegene en geef van tevoren aan dat je iets belangrijks gaat vertellen, zodat diegene weet dat het een serieus gesprek wordt. Daarnaast kun je nadenken over hoe je het vertelt, een woord als ‘homoseksueel’ klinkt toch iets zwaarder dan wanneer je aangeeft dat je ‘op meisjes valt’. Wanneer deze eerste stap gezet is, zullen de volgende makkelijker gaan!

Ik hoop dat je vragen voldoende beantwoord zijn. Een goed boek, dat je online kunt bestellen, is het boek OUT (alles over homoseksualiteit) voor homojongeren. Meer informatie over het boek vind je op www.outhetboek.nl. Succes!

Liefs, Sharon

Beste Sharon,
Op mijn zeventiende viel ik voor de charmes van de tien jaar oudere A. Na een paar dates kwam ik er achter dat hij al een vriendin had, dit ging een tijde uit en ik hoopte dan ook zijn vriendin te worden.  Nu, bijna twee jaar later, is hij inmiddels terug bij zijn vriendin en hij gaat zelfs met haar samenwonen maar is er tussen ons bijna niets veranderd. We hebben dagelijks contact, hebben seks en spreken stiekem af. Hij zegt dat hij in de toekomst misschien wel bij mij wil zijn. Ergens weet ik dat dat nooit zal gebeuren en weet ik dat hij mij gebruikt als een soort uitje in zijn 'saaie' leven.

Ik heb al meerdere keren geprobeerd om uit deze affaire te stappen maar hij blijft maar contact opzoeken. Ik ben met hem voor het eerst naar bed geweest en dat is ook één van de redenen dat ik hem maar moeilijk kan laten gaan. Ik ben niet bang dat ik niemand anders kan krijgen want ik krijg genoeg aandacht van jongens. Het lijkt gewoon alsof niemand hem overtreft. Toch wil ik dit niet meer. Hoe week ik mezelf van hem los en kan ik mezelf en iemand anders weer een eerlijke kans geven? Wat moet ik doen?

Groetjes, Anoniem

Beste Anoniem,

Wat een lastige situatie! Het is duidelijk dat je hem speciaal vindt, omdat je ondanks alles bij hem terug blijft komen. Ik snap dat als je met deze jongen voor het eerst naar bed bent geweest dat het heel moeilijk is om dit los te laten. De eerste keer blijft je natuurlijk altijd bij!

Hij heeft ervoor gekozen om te gaan samenwonen ondanks dat jullie elkaar regelmatig zien. Je weet dat hij je gebruikt en dat hij manipulatief is en dat hij jou niet geeft wat jij verdient. Daarbij gaat hij vreemd tegenover de vriendin waarmee hij samen is. Wie zegt dat hij dat bij jou niet zou doen? Je geeft aan dat het lijkt alsof niemand hem overtreft en dat je genoeg aandacht van jongens krijgt. Dan zijn er waarschijnlijk ook genoeg jongens die jou wel willen geven wat je verdient.

Denk goed bij jezelf na of je het misschien juist extra spannend vindt doordat hij al een vriendin heeft, en je er meer moeite voor moet doen. Veel meisjes gaan voor deze uitdaging, maar uiteindelijk is er een grote kans dat je met lege handen thuis komt. En zou je een vriend willen hebben die manipulatief is? Ik zelf ben ook een aantal keer voor zo’n ‘uitdaging’ gegaan, en vond het uiteindelijk niet meer leuk zodra het doel binnen handbereik was. In die situaties ging het juist om de spanning dat je moeite moet doen voor diegene. Op een gegeven moment heb ik  besloten om te gaan voor een jongen die juist super graag een relatie met mij wilde (en in mijn ogen daarmee dus geen uitdaging) en nu ben ik super gelukkig met hem! Hij geeft mij alle liefde die ik nodig heb en ik kan hem voor de volle 100% vertrouwen.

Probeer jezelf overtuigen dat je meer waard bent, dan zul je deze gedachten ook kunnen volhouden wanneer hij weer contact met je opneemt. Spreek af met andere jongens en kijk wat zij voor jou over hebben. Met deze jongen zul je waarschijnlijk niet gelukkig worden, en er zijn nog zoveel andere opties!

Liefs,
Sharon


Heb jij ook een brandende vraag aan Sharon? Je kunt je vraag mailen naar sharon.girlsissues@gmail.com. We zullen iedere week twee vragen uitgebreid beantwoorden, dus houd de rubriek goed in de gaten want wie weet geeft Sharon antwoord op jouw vraag! Uiteraard blijf je volledig anoniem.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved