Lifestyle

Restaurant Tycoon op Nintendo DS

Soms ben ik net een klein kind, en kan ik superblij worden van een computerspelletje. Childish, I know, maar ook zo leuk! Ik werd dan ook helemaal vrolijk van het nieuwe spel 'Restaurant Tycoon' voor Nintendo DS.

Met Restaurant Tycoon kom je er achter hoe het is om een restaurant te runnen! Net als in het echte leven hou je je bezig met alles wat belangrijk is rondom het runnen van een restaurant: van het maken van gerechten, tot het aansturen van je medewerkers, de marketing en productontwikkeling. Voor iedereen die houdt van lekker eten, dol is op tycoon spellen of goed is organiseren, is dit een superleuk spel!

tycoon

Hoe werkt het spel?

Begin bij het begin: je koopt een leegstaand pand in de stad, dat je met een beperkt budget zo slim mogelijk aankleedt. Je kunt kiezen uit 3 keukens in 3 landen (de Chinese, Italiaanse of Franse keuken). Samen met de kok maak je het menu. Daarbij kijk je goed naar de prijs van de ingrediënten en bepaal je de maximale winst. Let erop dat je die producten op de menukaart zet, waar jouw gasten zin in hebben en waar ze geld voor over hebben. Van salades, soepen en voorgerechten tot vleesgerechten en desserts: stel een gevarieerd en bijzonder  menu samen, dat aansluit bij de vaardigheden van je koks. Zonder gemotiveerd personeel wordt je bedrijf nooit een sterrenrestaurant, dus zorg er ook voor dat zij zich voor je in blijven zetten. Met een optimale personeelsbezetting worden de taken in het restaurant snel vervuld en zijn je gasten tevreden.

Om het tot het beste restaurant van de stad te schoppen, komt er natuurlijk nog veel meer bij kijken. Doe research naar nieuwe recepten om je veeleisende gasten tevreden te houden en zorg ervoor dat het interieur er tiptop uitziet. Zorg ook voor een creatieve marketingcampagne en voor je het weet is je restaurant avond na avond volgeboekt....

De game biedt twee verschillende game modes: vrij spelen of campagne modus. Met vrij spelen gelden geen specifieke doelen en kun je oneindig ‘restaurant spelen’. In de campagne modus werk je aan verschillende missies. Je kunt kiezen uit 15 verschillende missies, ieder met een eigen moeilijkheidsniveau. Restaurant Tycoon heeft daarnaast ook een minigame; hierin help je de chef met het (voor)bereiden van alle maaltijden voor de gasten.

restaurant tycoon restaurant tycoon

Deze nieuwe game is vanaf vandaag te koop, onder andere in de winkel en bij Bol.com online! Ik heb hem mogen uittesten voor Girlscene. Het is een leuk spel met grappige functies, maar.... je bent wel snel uitgespeeld. Op een gegeven moment doe je nogal veel hetzelfde en wordt het spel niet veel uitdagender. Erg leuk dus, maar niet om dagenlang mee zoet te zijn, helaas.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved