Girlscene's fotografie talent: Jennie

Lifestyle door Redactie

Op het Girlscene forum, in het Crea Bea board, spotte ik meerdere jonge meiden die echt súpermooie foto's maakten. Wat een fotografie talenten! Ik kon niet wachten om ze te interviewen en hun prachtige foto's hier te laten zien. Deze keer: Jennie!

fotografie

Vertel eens wat je over jezelf …
Ik ben Jennie Gielen, 16 jaar en ik woon in Valkenswaard. Na de vakantie begin ik aan 5 vwo. Naast fotografie zijn mijn andere hobby's uitgaan, tijdschriften lezen, foto's bekijken op internet, winkelen en het allerleukste: met mijn vrienden en vriendje afspreken. 

Hoe lang fotografeer je al? Hoe kwam je erop om ermee te beginnen?
Foto's in tijdschriften als Cosmogirl en ElleGirl heb ik altijd al leuk gevonden om naar te kijken. Na een tijdje ging ik op internet rondkijken en daar zag ik zo veel leuke foto's! Vooral op Girlscene op het forum vond ik er een hoop. In mijn hoofd had ik al meteen een aantal ideeën voor leuke foto's dus ik wilde zelf ook graag een spiegelreflex camera om ze te maken en aan anderen te laten zien! Ik heb toen een hele tijd gespaard voor mijn eigen camera en de dag dat ik hem eindelijk kon gaan halen met mijn moeder was ik echt heel blij. Ik ben die middag meteen begonnen, met érg slechte foto's als ik ze nu terug zie, haha!

fotografie

fotografie

Wat gebruik je allemaal om te fotograferen?
Ik heb de Canon EOS 1000D met de standaard 18-55 lens. Ik heb voor deze camera gekozen omdat dit een redelijk goedkope camera is met toch erg goede kwaliteit. Ik wist namelijk op het begin nog niet zeker of ik wel lang met fotografie door zou gaan, dus heb ik niet meteen een hele dure gekocht. Daarbij ben ik ook nog maar een beginner dus heb ik genoeg aan deze camera voor nu. Over een tijdje wil ik wel een nieuwe camera kopen, als ik in de gaten heb hoe alles op mijn huidige camera precies werkt. Verder bewerk ik mijn foto's met Photoshop CS2, maar binnenkort krijg ik de allernieuwste versie. Ook heb ik een statief, erg handig ding!

Wat zet je zoal op de foto?
Het liefst fotografeer ik mensen. Dat is gewoon leuk om te doen. Je krijgt de meest spontane en leuke foto's, plus een hele gezellige dag. Wanneer ik geen tijd heb hele fotoshoots te doen maar toch foto's wil maken, maak ik foto's van de natuur of voorwerpen. Wat ik altijd probeer is foto's met een 'lieve' uitstraling te maken dus ik gebruik dan voorwerpen die een leuke sfeer geven. Voorbeelden hiervan zijn theekopjes, ballonnen, bloemenprint, strikjes, schoenen, sieraden en spulletjes van vroeger.

Is het een hobby, of wil je er later ook je beroep van maken?
Tot nu toe is het alleen een hobby. Ik vind het nog steeds erg leuk om te doen maar het zou zo maar eens kunnen zijn dat ik het over een aantal jaren niet meer leuk vind. Dat is nu nog niet te voorspellen eigenlijk. Ik heb nog twee jaar school en daarna wil ik graag iets met media gaan doen. Het liefst wil ik over een aantal jaren bij een tijdschrift werken. Foto's maken voor het tijdschrift zou erg leuk zijn, maar vormgeving vind ik ook erg leuk om te doen. Pagina's maken voor Cosmogirl bijvoorbeeld, met leuke tekeningetjes, mooie lettertypes en leuke plaatjes.

-

-

-

Wat is je grootste droom om nog eens te fotograferen?
Hmm, lastige vraag! Die heb ik eigenlijk niet denk ik. Het lijkt me wel leuk om een keertje foto's te maken op het strand. Ik heb daar al zo veel ideeën voor maar het strand is helaas veel te ver bij mij vandaan. Verder wil ik gewoon veel foto's maken in de toekomst. Ik vind het leuk om ze aan anderen te laten zien en ze zijn ook superleuk als herinnering. Ik heb op mijn kamer een grote doos met een lieve bloemenprint staan waar nu een stapel foto's in ligt van het afgelopen jaar. Over een aantal jaar hoop ik dat deze doos vol zit met foto's met leuke herinneringen. Misschien zou ik dat dan wel als een soort droom kunnen zien…!