Alles over de iPad

Lifestyle door Redactie

Jullie hebben vast al van de iPad gehoord. Maar wat is het nu precies? En wat kun je er allemaal mee? Ik leg het je allemaal uit!

De iPad is een draagbaar multimedia apparaat met een doorsnede van bijna 25 centimeter en een gewicht van 680 gram, waar je heel veel leuke dingen mee kunt doen.

ipad

Met de iPad kun je boeken lezen, muziek luisteren, films kijken, videogames spelen, mailen en browsen op internet. Apple zorgt al voor de bekende software zoals Safari, mail, video's, YouTube, iPod, iTunes store, App Store, Google Maps en ga zo maar door. Daarnaast kun je met de iPad bijna alle programma's uit de App Store gebruiken en zijn er ook speciale programma's voor de iPad beschikbaar.

Er zijn twee verschillende modellen: de Wi-Fi versie en de Wi-Fi + 3G versie. Met De Wi-Fi + 3G versie kun je over het mobiele netwerk internetten en kun je gebruik maken van GPS. Beiden modellen hebben drie verschillende capaciteiten (16 GB, 32 GB en 64 GB). De prijs varieert dan ook van €499,- tot €799,-. Voor wie zich afvraagt hoeveel je daar nu daadwerkelijk van kan gebruiken: de 32GB iPad heeft in totaal 29GB beschikbare opslagruimte. Na het installeren van zo’n 150 apps en 500 muzieknummers is er nog steeds 21GB geheugen vrij.

Je kunt de iPad op verschillende manieren gebruiken; liggend op je bureau, op schoot of in de hand. Voor het gemak kun je er een dock bijkopen. Dit is een soort standaard waar je de iPad in kunt zetten als je even geen zin hebt om hem op de 'normale' manier te gebruiken. Ook zijn er andere handige accessoires te koop zoals een toetsenbord, hoes, camera connection kit en de usb power adapter.

ipad

Natuurlijk zijn er ook voor de iPad allerlei leuke applicaties ofwel 'Apps' te downloaden. Apps zijn programma's voor je iPod Touch of iPhone. Deze kan je downloaden via de App store. De applicaties kan je vergelijken met de programma’s op je computer. Iedere dag komen in de App store tientallen nieuwe programma’s bij die nog meer publiek aantrekken.

ipad

Wij hebben een paar leuke Apps voor je op een rijtje gezet:

Twitterrific for iPad. Een Twitter-applicatie die de laatste tweets van je vrienden laat zien en waarbij je ook zelf berichten kan sturen. Alle basisfuncties zit erin, inclusief meerdere accounts, vertaalfunctie, nearby tweets, trends en zelfs een functie die Follow Friday makkelijker maakt. Als ik de iPad in een dock naast mijn computer zet, kan ik met één oog alle tweets van vrienden volgen.

Net-a-porter for iPad. Modewebsite Net-a-porter.com lanceerde onlangs haar eigen iPad applicatie. Daarmee kun je het online magazine lezen, foto's en video's van kleding bekijken en ook online shoppen.

-

Style.com for iPad.Via deze app kun je direct de laatste foto's van fashion shows bekijken. Gaaf!

Vogue Stylist for iPad. Je kunt zelf je kleding bij elkaar stylen. Zowel kleding uit de Vogue als andere kleding. De items kun je vervolgens opslaan op je iPad.

Chicfeed for iPad. Chickfeed zet alle foto's van top fashion websites en blogs bij elkaar op één site. Bespaart jou een heleboel tijd zodat je niet meer alle blogs afzonderlijk af hoeft te struinen.

Leuke filmpjes over de iPad:

Deze iPad liefhebber heeft een heel cool 'unboxing' filmpje gemaakt. Een filmpje dus over het uitpakken van de iPad. Zie: http://vimeo.com/10657964

Wel of geen iPad kopen? Zie:

Ik ben helemaal enthousiast geworden over de iPad. Wat een ontzettend gaaf apparaat. Zwijmel! Je koopt 'm via de Apple store.

Wat vinden jullie van de iPad?

Door Anne van Laarhoven