Nieuw seizoen Benelux Next Top Model

Lifestyle door Redactie

Vanaf maandag 13 september gaat het nieuwe seizoen van Benelux Next Top Model van start op RTL5! Een programma waarin Nederlandse en Vlaamse modellen in spé een gooi doen naar de titel Benelux Next Top Model. Presentatrice Daphne Deckers, jurylid Bastiaan van Schaik en catwalkcoach Mariana Verkerk zijn ook weer van de partij.

Net als de voorgaande jaren krijgen de kandidaten de meest extreme opdrachten voorgeschoteld. Het niveau ligt dit jaar nog hoger, zo vertelt jurylid Bastiaan van Schaik. "De twaalf meisjes zijn prachtig! Maar ze worden ook steeds gemener. Je schrikt ervan als je hoort wat voor een woorden er uit hun mond kunnen komen." Het komende seizoen staat ook dit keer weer garant voor een flinke portie drama!

Met opvallende fotoshoots, onverwachte wendingen in de opdrachten en de beruchte make-overs, belooft het nieuwe seizoen van Benelux Next Top Model wederom spraakmakend te worden. Het thema is dit keer ‘extreem’. Kunnen de kandidaten zich staande houden wanneer ze bij -20 graden in de branding moeten poseren? En als ze als een ware circusact door een brandende hoepel moeten springen? In de eerste aflevering worden de dames al direct in het diepe gegooid. Met de metro reizen ze van wijk naar wijk, opzoek naar modellenbureaus in hartje Parijs. In de tweede aflevering moeten de modellen uit de kleren, iets wat niet iedereen even gemakkelijk af gaat.

Iedere week valt er een kandidaat af, deze moet na het jurycommentaar haar spullen pakken en het programma verlaten. De winnares van het programma mag zich een jaar lang Benelux Nex Top Model noemen én krijgt een felbegeerd modellencontract bij Elite Model Management.

Winares bntm

In het midden de winnares van vorig jaar, de Nederlandse Rosalinde.

Vorig jaar ging de titel Benelux Next Top Model naar de Nederlandse Rosalinde Kikstra. Zij werd het gezicht van enkele campagnes en met het modellencontract op zak kreeg zij een vliegende start in de modellenwereld.

Voordat Vlaanderen en Nederland de handen ineen sloegen, was er Holland’s Next Top Model. Sylvia Geersen en Kim Feenstra uit het eerste en tweede seizoen doen het internationaal erg goed. Zij wonen en werken inmiddels in New York. Sylvia hoopt zich ooit een Victoria’s Secret model te kunnen noemen. Op het moment wordt zij gevolgd door RTL voor een eigen reallifesoap, genaamd Sylvia’s Secrets.

En dan is er nog Patricia van der Vliet uit seizoen vier. Zij verscheen onlangs op de Russische cover van Vogue en is tegenwoordig te zien in advertenties voor het label Divided van H&M.

kim en silvia

Modellen en vriendinnen Kim Feenstra en Sylvia Geersen.

Hou jij van drama, mode en beauty? En ben jij ook zo nieuwsgierig hoe het eraan toe gaat in een huis met twaalf meiden, die allen strijden voor de titel? Kijk vanaf maandag 13 september om 20:30 uur naar een gloednieuw seizoen van Benelux Next Top Model op RTL5!

foto's: rtl.nl

door Marjolein