Fashion

Hoe combineer je rood

Rood is een tint die je vrij vaak ziet, maar eigenlijk niet zo heel makkelijk te combineren is. Vaak krijg ik dan ook de vraag van meiden: "hoe combineer ik rood". Want met groen zie je er al gauw uit als een kerstaccessoire, met roze vloekt het en met wit is het zo saai. What to do?

Rode schoenen

Rode schoenen zie je, met dank aan meneer Louboutin, extreem veel. Heel erg hip, maar je moet het wel weten te matchen! In principe staat het bij elke jeans én bij zwarte, grijze en witte broeken. Bij rokjes moet je opletten: buiten spijkerrokjes en een witte en zwarte rokjes is er bijna niets echt heel mooi.

Rode truitjes

Je hebt vast wel een rood truitje, topje of bloesje in je kast liggen. En misschien doe je het wel nooit aan, omdat je niet goed weet hoe je het moet combineren! Het beste kun je het op een jeans dragen, dat is altijd veilig. Qua schoenen kies je dan gewoon voor zwarte, witte of (precies dezelfde kleur) rode.
Je kunt een rood bovenstuk ook op een mooie witte (linnen) broek dragen, of op een blauwe broek voor een marine-effect, of op een zwarte broek voor een wat nettere combinatie. Een spijkerjack over een rood truitje is ook altijd goed!

Rode broek

Rode broeken, en vooral de skinny variant, is razend populair op dit moment. Het beste combineer je 'm met een wit, zwart, blauw, bruin, crèmekleurig of grijs truitje en schoenen in dezelfde tint. Houd de rest basic, zodat de broek het meest opvalt.

Rode jurkjes

Heb je een (knal)rood jurkje, kies dan voor de andere tinten (bijvoorbeeld voor je schoenen, tasje et cetera) zwart, wit of rood. Maar dan wel exact hetzelfde rood, niet een andere tint! De veiligste combinatie is nog wel een rood jurkje met zwarte schoenen.

Rode accessoires

Heb je rode accessoires, bijvoorbeeld in de vorm van een haarbandje, armband of riem? Wederom: combineer het met niet al té felle tinten, zoals wit, zwart, blauw, bruin, crèmekleurig of grijs. Wel leuk: meerdere rode accessoires in een outfit verwerken. Dus een zwarte broek met wit truitje, en dan én een knalrode riem én een rood haarbandje. Zorg wel weer dat het precies hetzelfde rood is!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved