Getest: De Casio Ex-Z 2000 camera

Lifestyle door Redactie

Op de redactie kregen wij onlangs een pakketje binnen om uit te testen. Nee, geen lipstick of nagellakje… een camera! De Casio Ex-Z 2000 welteverstaan.

De specs:

-       3-inch Super Clear LCD-scherm met 460.000 pixels
-       CCD-beeldstabilisatie
-       Dynamische Fotofunctie
-       Heeft 14,1 megapixels
-       HD Filmfunctie
-       De accu is goed voor 580 foto’s

casio ex-z 2000

Samen met onze ‘Casio’ bezochten we het Brildrager van het Jaar evenement en de show van Raak, om iedere bril en elk kledingstuk vast te leggen. We hebben de camera getest, binnen en buiten, met en zonder flits, op afstand en ingezoomd… en dit is wat wij ervan vonden.

Premium Auto:
De camera heeft een Premium Auto functie; een automatische functie voor het maken van foto’s door de sluiterknop in te drukken. De Premium Auto functie weet automatisch het centrale punt te vinden om op te focussen en kiest automatisch het type scene, of het nu ’s nachts is, overdag of als het schemert. Wanneer je de camera op een onderwerp richt herkent -ie zelf of het een portret, landschap of bijvoorbeeld een bewegend object is. De camera kies dan de juiste instellingen. Ook zit er een make-up functie op (!), waarmee je de huidtint kan bijstellen en schaduwen in het gezicht kan verminderen.

Wij hebben deze functie getest:
Wanneer je met deze functie een foto hebt genomen, komt er in het scherm te staan ‘Verwerken van Prenium Automatisch, wachten a.u.b.’. Wanneer je aan de catwalk zit om foto’s te maken, of snel foto’s wilt schieten van de sfeer/omgeving, dan moet je telkens even wachten. Dit is maar een fractie van een seconde, maar desondanks toch een beetje onhandig wanneer je gauw meerdere shots wilt vastleggen. Minpuntje, dus.

Art-Shot functie:
Deze functie zorgt ervoor dat je landschap- of portretfoto’s kunt maken die eruit zien als een schilderij. De weergave-instellingen kun je veranderen, zodat je foto bijvoorbeeld lijkt op een olieverf- of waterverfschilderij of op een krijttekening.

Wij namen de proef op de som en maakten foto's van de Keizersgracht in Amsterdam..

casio exz2000

De olieverfschilderij-stand

casio exz2000

Het waskrijt-beeld

casio exz2000

De Keizersgracht met het waterverf-effect.

De Art-Shot functie maakt zijn omschrijving waar. Bij het fotograferen op 'olieverfschilderij-stand' krijg je een pixelig/korrelig beeld. Je ziet alvorens het fotograferen precies hoe de foto wordt. Bij het waskrijt effect lijkt het meer op regen wanneer je je camera focust. Bij het terugzien van de foto zie je wel het waskrijt effect.

Er zijn wel 40 ‘Best Shot’ & 'Art Shot' functies. De verschillende foto-scènes die je kunt kiezen. Zie hier een kleine selectie:

-       Automatisch
-       Premium Automatisch
-       Dynamische Foto
-       Portret
-       Landschap
-       Kinderen
-       Sport
-       Kaarslicht portret
-       Feestje
-       Huisdier
-       Bloem
-       Natuurlijk groen
-       Herfst Bladeren
-       Mild Stromend Water
-       Spattend Water
-       Zonsondergang
-       Nachtscène
-       Achtergrondlicht
-       Olieverfschilderij
-       Waskrijt
-       Retro
-       Duister
-       Spraak Opname
-       For Youtube (zie hieronder)

casio ex-z 2000

Dynamische Fotofunctie voor je blog/Youtube!
Met de Casio Ex-Z 2000 kun je creatief met foto’s aan de slag. Wanneer je deze camera aanschaft, krijg je er software bij waarmee je eenvoudig samengestelde bewegende beelden kunt uploaden op Youtube of op je blog. Door de Dynamische Fotofunctie kun je afbeeldingen uit bewegende beelden knippen en combineren met een stilstaand beeld dat gebruikt wordt als achtergrond. Een interessante camera, voor als je een blog of YouTube account hebt die je veel gebruikt!

Pluspunten:
De camera heeft veel functies, en veel verschillende foto-standen, waar je veel kanten meer op kunt. Ik vind dat ze met de Dynamische fotofunctie goed inspelen op de markt en de technologie. Ideaal voor jongeren, nu de blogs als wortels uit de grond schieten. Daar speelt de Casio Ex-Z 2000 goed op in!

Uiteraard wordt ook de camera zelf onder de loep genomen. Hij ziet er mooi uit! Het polsbandje is fijn en de camera ligt goed in de hand. Ook foto's overzetten van de camera naar de computer verloopt soepeltjes en is binnen 'no time' gepiept.

Minpunten:
Bij het testen van de camera was het lastig een scherpe foto te nemen, wanneer je van dichtbij op een object richt of inzoomt. Dit doet hij vooral niet fijn wanneer hij op Premium Automatisch staat ingesteld. Fotografeer jij graag ‘up close’, dan is het raadzaam je te laten informeren over de scherpte van deze Casio en deze zelf uit te testen in de winkel.

De functie Premium Automatisch is niet aan te raden wanneer je snel meerdere foto’s wilt maken, of gauw een moment moet vastleggen. Ondanks dat het maar enkele seconden zijn dat de camera na het nemen van een foto aangeeft ‘’Verwerken van Premium Automatisch, wachten a.u.b.’, is het onhandig in sommige situaties.

casio

De Casio Ex-Z 2000 kost € 149,59 en is verkrijgbaar in de kleuren zilver, zwart, rood, roze en violet. De camera is online te bestellen op Dixons.nl!

Fotografeer jij graag? Zo ja, waar moet een camera volgens jou aan voldoen?

Door Marjolein