Tv-serie: Dexter

Lifestyle door Redactie

Ken jij de tv-serie Dexter al? Deze spannende serie heeft een intrigerend plot: De hoofdpersoon is een seriemoordenaar...

Dexter Morgan is een thirtysomething man, die als beroep bloed analyseert bij de Miami Metro Police Department. Na aanleiding van de bloedsporen op een crime scene kan hij nagaan hoe de moordenaar te werk is gegaan. En hij is goed in zijn werk. Waarom? Dexter is zelf seriemoordenaar. Hij weet hoe moordenaars te werk gaan. Maar niemand mag dit van hem weten.

Daarom leeft hij onder ‘The Code of Harry’. Zijn overleden adoptievader, politieagent Harry, was de enige persoon die Dexters duistere geheim kende. Harry leerde Dexter onder andere hoe hij zich moet gedragen in normale dagelijkse situaties, want omdat Dexter geen emoties voelt, snapt hij de meeste menselijke sociale handelingen niet. Ook leerde Harry hem ‘The Code’, de regels waarnaar Dexter moet leven om niet opgepakt te worden door de politie.
De belangrijkste van die regels is dat Dexter alleen bad guys vermoord. Moordenaars die straf zijn ontlopen, en die waarschijnlijk weer zullen toeslaan.  

dexter

Trailer seizoen 1:

 

De hoofdrol van de serie wordt vertolkt door de very jummy Michael C. Hall, die met zijn zware stem en dito wenkbrauwen menige dame wekelijks verleid om 55 minuten lang naar een serie over een moordenaar te kijken. Moordenaars waren nog nooit zo sexy.

Dexter is inmiddels vier seizoenen onderweg, en het vijfde seizoen is in Amerika op 26 september weer begonnen. De cast van de bloedstollende serie heeft al vele prijzen mogen meenemen naar huis, waaronder een Golden Globe voor beste acteur in een tv-serie, natuurlijk voor Michael C. Hall. In Nederland lopen we een stukje achter, 8 november zendt VPRO het vierde seizoen uit.

Voor de meiden die Dexter nog nooit hebben gezien, kan ik zeggen: begin bij seizoen 1! Dit is niet echt een serie die je zomaar overal kan oppakken. Het is een spannende intelligente serie, met hier en daar (een litertje) bloed. Maar hoewel ik ook een zwakke maag heb als het aankomt op bloed, ben ik aan deze serie verslaafd.

-

Leuk om te weten: In het echt zijn Michael C. Hall en Jennifer Carpenter (die de Debra Morgan, Dexters zus speelt) getrouwd met elkaar! En ook goed nieuws: Michael C. Hall had de ziekte van Hodgkin’s (lymfeklierkanker), maar in april dit jaar maakte Jennifer bekend dat Michael volledig genezen is.

De eerste tien minuten van de eerste aflevering van Dexter:

Door Milou van Roon