Lifestyle

Girlscene experiment: Ik begin op mijn lover te lijken!

Een nieuwe rubriek op Girlscene: Girlscene experiment! In deze rubriek doen we elke keer een onderzoekje naar dingen die jonge meiden bezig houden. Deze keer: Waarom beïnvloedt je lover vaak je kledingstijl?

“Ik haat Allstars!” Ik hoor het haar nog zeggen. Maar, ze heeft sinds kort een vriend, een vriend met All Stars. Het heeft niet lang geduurd voordat ze om was en haar eerste paar kocht. Hoe komt het toch dat we onze kledingstijl aanpassen op onze partner?

Je herkent het vast wel. Je lover zegt dat hij witte jurkjes zo mooi vindt en de volgende dag ben jij in de winkel te vinden. Op zoek naar het perfecte witte jurkje. Ik beken. Ook ik ben schuldig. Mijn vriend zei ooit tegen mij dat hij het zo sexy vindt als vrouwen een wijde broek dragen met een strak shirtje. Niet lang daarna kon je mij dus uittekenen in wijde broeken met strakke shirtjes.

Ik heb nu gelukkig de balans weer kunnen vinden en loop weer heerlijk in mijn skinny’s met hakken (afgewisseld met een fijne wijde broek natuurlijk). Maar waarom blijven mijn lief en ik ons toch steeds aanpassen aan elkaar?

Volgens wetenschapsjournalist Mark Mieras, tevens auteur van het boek ‘Liefde’, heeft dat te maken met de menselijke drift om elkaar te inspireren. Mieras: “Als je van iemand houdt word je adaptief, dat betekent dat je dingen gaat overnemen. Je wordt vaak verliefd op iemand omdat diegene eigenschappen heeft die jij niet hebt”.

girlscene experiment

Volgens Mieras pas je je vooral in het begin van een relatie veel aan elkaar aan. “Je wilt graag mooi en bijzonder zijn in de ogen van je partner. Naarmate je langer bij elkaar bent heb je dat minder nodig. Toch blijf je je aan elkaar aanpassen”. Mensen zijn daarin uniek. We zijn heel erg gevoelig voor andere mensen, wat hen drijft en inspireert. Let bijvoorbeeld maar eens op een stel in een kroeg. Als ze elkaar interessant vinden gaan ze zich aan elkaar aanpassen, ze doen elkaars bewegingen na. Doet hij een hand door zijn haar? Dan zal zij dat niet veel later ook doen.

En dat is dus ook waar het aanpassen van je kleding mee te maken heeft. “De eigenschappen  waarin je je aanpast kunnen heel diep graven maar het begint met oppervlakkige dingen. Kleding is daar een goed voorbeeld van”.

Gelukkig word je in een relatie steeds meer vertrouwd met elkaar. Kledingkeuze zal op een gegeven moment veel minder belangrijk zijn. Toch zal je altijd naar elkaar toe blijven groeien en dat is helemaal niet verkeerd! Waarom denk je dat ik een sportieve vriend heb uitgezocht...?!

Foto van Anouk Smit

Door Marit

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved