Lifestyle

Girlscene’s fotografie talent: Avalon

Op het Girlscene forum, in het Crea Bea board, spotte ik meerdere jonge meiden die echt súpermooie foto's maakten. Wat een fotografie talenten! Ik kon niet wachten om ze te interviewen en hun prachtige foto's hier te laten zien. Deze keer: Avalon!

Girlscene’s fotografie talent: Avalon

Vertel eens wat je over jezelf…
Ik ben Avalon Kip, 16 jaar en woon in Coevorden. Mijn hobby's zijn volleyballen, hardlopen, winkelen, uitgaan, fotografie. Voor de rest spreek ik graag af met vriendinnen om gezellig te kletsen.  

Hoe lang fotografeer je al? Hoe kwam je erop om ermee te beginnen?
Met fotograferen ben ik nog niet zo lang bezig, ik sta meestal zelf voor de camera want ik ben model. De overstap van model naar fotograaf is zo gemaakt. Het leek mij altijd heel leuk om zelf ook te fotograferen. Toen ik voor school een stage moest zoeken wist ik meteen waar ik heen wilde: Liberty. Hij is de eigenaar van het modellenbureau waar ik bij zit. Liberty is niet alleen de eigenaar, maar ook de fotograaf. De beelden die hij maakt spreken mij erg aan en het leek mij super om van hem te leren fotograferen. De stage was in een woord ‘AMAZING’! Ik heb daar zo veel geleerd.

Girlscene’s fotografie talent: Avalon

Girlscene’s fotografie talent: Avalon

Girlscene’s fotografie talent: Avalon

Wat gebruik je allemaal om te fotograferen?
Mijn eigen camera heb ik nog niet, daar ben ik druk voor aan het sparen. De camera waar ik momenteel mijn foto's mee maak leen ik van mijn bureau en dat is een canon digitale spiegelreflex. Voor de belichting heb ik een flitser en twee gewone 300 watt lampen gebruikt.

Wat zet je zoal op de foto?
Het leukste vind ik mensen. Ik vind het belangrijk dat elk stukje van een foto interessant is om naar te kijken. Het mooiste aan het fotograferen van mensen vind ik de blik van iemand. Als een blik je vasthoudt dan vind ik een foto goed gelukt en dan heb je, naar mijn mening, je werk goed gedaan. De emotie in een foto vind ik ook zeker een toevoeging. Zonder een pakkende blik geen mooie foto. Op een knopje drukken kan iedereen. Maar om dat mooie beeld te krijgen heb je sfeer, emotie, en een goede bewerking nodig.

Is het een hobby, of wil je er later ook je beroep van maken?
Dit is wel een droom van mij, maar verder komen in modellen werk lijkt me ook geweldig. Ik moet me eerst nog verder ontwikkelen als fotograaf en dan hoop ik dat ik mijn foto's kan publiceren in de bladen, Elle, Avantgarde, Vogue of Glamour. Maar dat doel behaal je helaas niet zomaar!

Girlscene’s fotografie talent: Avalon

Girlscene’s fotografie talent: Avalon

Girlscene’s fotografie talent: Avalon

Wat is je grootste droom om nog eens te fotograferen?
Die vraag hoef ik niet lang over na te denken; Lara Stone. Zij is een voorbeeld voor mij als model. Ze heeft lef, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. Wat me ook geweldig lijkt is om ooit samen te werken met Steven Meisel. Zijn werk is inspirerend en blijft altijd vernieuwend in mijn ogen.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved