Je eigen blog: de foto's

Lifestyle door Redactie

Om een blog te maken moet je natuurlijk mooie foto’s hebben. Je kunt foto’s van andere mensen gebruiken (denk dan aan de bronvermelding, en doe dit nooit zonder te vragen!) maar het is veel leuker om het zelf te doen. Hier zijn wat tips om je op weg te helpen.

Voor de basis tips hoe je een site opstart klik je hier.

Hoe maak je een goede fashionblog, deel 1

Goede compositie

Bijna het belangrijkste deel van een foto is de compositie. De compositie is waar je alles in het beeld plaatst. Daar zijn een paar regels voor. In dit geval gaat het om mensen fotograferen, je staat namelijk zelf op de foto. Verstandig is om jezelf niet in het midden van de foto te zetten. Kies ervoor om een beetje aan de zijkant van de foto te staan. Wissel af met links en rechts. Verder moeten de verhoudingen kloppen. Het is bijvoorbeeld nogal vreemd als jij heel klein in beeld bent. Of als de helft van de foto bestaat uit lucht of de vloer. Jij moet ongeveer 2/3e van de foto in beslag nemen.

Scherpe foto’s

Er is bijna niks zo lelijk als een weblog met onscherpe foto’s. Dat staat zo onprofessioneel! Natuurlijk kan er af en toe een Twitter foto tussendoor. Maar dan weten mensen dat die met je telefoon is gemaakt. Zorg er anders echt voor dat je foto’s scherp zijn.

Hoe maak je een goede fashionblog, deel 1

Belichting

De meeste camera’s hebben niet zo’n mooie flitser. Daarom is het slim om je foto’s op een lichte plek te nemen zodat je geen flitser nodig hebt. Daarnaast is het belangrijk om de instellingen van je camera goed te gebruiken. Ga daar dus eens lekker een middagje mee oefenen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de verschillende sluitertijden of de ISO-waardes.

Fotograaf

Het is het mooiste als iemand anders foto’s van jou kan maken of als je een model hebt die je kleding inspiratie showt. Kan je echt niemand vinden die jou fotograaf wil zijn? Gebruik dan de zelfontspanner. Het is even oefenen, maar dan wordt de foto wel mooier dan wanneer jouw armen om de foto heen hangen omdat je hem zelf hebt gemaakt.

Hoe maak je een goede fashionblog, deel 1

Neutrale achtergrond

Als laatste is een neutrale achtergrond belangrijk. Maak geen foto’s in de spiegel van jezelf. Als je binnen foto’s maakt zorg dan dat het opgeruimd is. Het staat erg slordig en onprofessioneel als er allerlei nutteloze voorwerpen in je foto staan.

Bron foto’s: Anouk Smit

Door Marit