Je eigen blog: hoe begin je?

Lifestyle door Redactie

Als je een eigen blog maakt moet je natuurlijk wel creatief zijn en een eigen stijl hebben. Daarnaast zijn er nog meer tips om ervoor te zorgen dat jouw weblog een succes wordt.

Voor de basis tips hoe je een site opstart klik je hier.

Waar begin je?

Allereerst heb je natuurlijk je eigen site nodig. Er zijn heel veel aanbieders van gratis weblog ruimte. De meest bekende zijn Wordpress, Web-log en Blogspot.

Wat is je doel?

Denk eerst heel goed na wat je met je site wil doen. Heb je je blog alleen voor de lol of wil je in contact komen met mensen of werkgevers? Zo zijn er nog veel meer redenen om een website te hebben. Ga voor jezelf eens na wat die van jou is en denk dan goed na over wat je er wel en niet op moet zetten.

Hoe maak je een goede fashionblog, deel 2

Schrijf teksten

Een blog gaat natuurlijk vooral over inspiratie, en die is vaak te zien op foto’s. Jammer genoeg zoeken sites zoals Google niet op foto’s maar op tekst. Zorg er dus voor dat je een relevante tekst bij elke post hebt staan. En natuurlijk taggen! Tags zijn korte beschrijvingen van je post in een paar losse woorden. Doe dit heel zorgvuldig, daarmee vinden veel mensen de weg naar je blog. Je kunt ook tags aan foto's hangen zodat deze wel worden gevonden door Google.

Wees creatief

Niemand wil een weblog zien waar dingen op staan die ergens anders ook te lezen zijn. Kopieer dus ook niet klakkeloos andermans artikelen of informatie. Uiteindelijk gaat het met een blog over jouw stijl en inspiratie.

Lay-out

Houd het simpel! Omdat je foto’s en teksten de aandacht moeten trekken is het verstandig een rustige achtergrond te hebben. Een simpele achtergrond is bijvoorbeeld verstandiger dan een drukke foto. Ook belangrijk is een goede binnenkomer. Een banner bovenaan je site is bijvoorbeeld het eerste wat je bezoekers zien. Zorg dus voor een mooie, uitnodigende banner.

Hoe maak je een goede fashionblog, deel 2

Bezoekers

Als je eenmaal bezoekers hebt op je blog, wil je die ook houden natuurlijk. Zorg ervoor dat er steeds iets nieuws te vinden is. Schrijf dus het liefst dagelijks een update, of nog vaker! Je kunt ook kijken of je af en toe een winactie kunt organiseren, of nodig een ‘gast-blogger’ uit. Als je iemand anders een stukje op jouw weblog laat schrijven stuurt deze persoon ook al zijn of haar vrienden en kennissen naar je blog.

Bron foto´s: Mac512.com, Anouksmit.blogspot.com

Door Marit